Kipschnitzel met amandelkorst en groenten.

Kipschnitzel met amandelkorst

De Duitse schnitzel is ook in Nederland erg populair. Deze koolhydraatarme variant bereiden we met een paneerlaag van amandelmeel en kruiden. Bij de schnitzel serveren we groenten en een frisse rauwkostsalade. Serveer met je favoriete saus voor een heerlijk gerecht op tafel.

Hoe maak je een lekkere schnitzel met amandelkorst?

Voor dit recept gebruiken we een groot stuk kipfilet dat we in de lengte doormidden snijden, zodat je twee dunne plakken krijgt. Meng eerst alle ingrediënten voor de korst. Dep de kipfilet eerst in de arrowroot, vervolgens in het ei, en daarna in het amandelmeelmengsel. Leg de kip op een bakplaat en zet deze in de oven. Je kunt tussendoor nog wat olie erover druppelen voor een extra mooie kleur.

Bij de schnitzel serveren we gegrilde groenten en een rauwkostsalade. Het recept van de rauwkostsalade vind je hier. De bloemkool en broccoli koken we eerst kort in een laagje water. De temperatuur van de oven is namelijk te hoog om de broccoli en bloemkool zacht te krijgen zonder dat deze verbranden.

Serveertip

Je kunt over de groenten eventueel nog een kaassaus maken zoals in dit recept.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kipschnitzel met amandelkorst en groenten.

Kipschnitzel met amandelkorst

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal

Paneerlaag

  • 80 gr amandelmeel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl oregano, gedroogd
  • zout (ongeveer 1/4 tl)
  • peper naar smaak

De rest

  • 1 dikke kipfilet of 2 dunne kipfilets (totaal 250 gram)
  • 1 ei (M)
  • 1,5 el arrowroot
  • 200 gr broccoli, in roosjes gesneden
  • 200 gr bloemkool, in roosjes gesneden
  • olijfolie
  • Rauwkostsalade (eigen recept)
  • zout en peper
  • 2 partjes citroen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
  2. Snijd de kipfilet in de lengte doormidden, zodat je twee dunne plakken overhoudt. Sla de filets eventueel plat met een vleeshamer (dit is niet nodig, maar wel lekker)
  3. Meng de ingrediënten voor de paneerlaag op een diep bord goed door elkaar.
  4. Klop het ei los en bedek de kipfilet met arrowroot.
  5. Haal de kipfilets door het ei, dan door het amandelmeelmengsel en druk goed aan. Leg op een bakplaat. Verdeel nog wat ei en dan wat meel over de bovenkant van de kip en zet in de oven voor 15 minuten. Je kunt de schnitzel ook in de airfryer bakken.
  6. Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Voeg de bloemkool- en broccoliroosjes toe en kook ze in 4 tot 6 minuten beetgaar. Laat daarna uitlekken in een vergiet.
  7. Maak eventueel de rauwkostsalade volgens dit recept.
  8. Haal de kip uit de oven en leg de bloemkool- en broccoliroosjes erbij. Druppel overal wat olijfolie overheen en kruid met zout en peper. Zet terug in de oven voor 5 tot 10 minuten.
  9. Verdeel over 2 borden en serveer met een partje citroen en eventueel wat rauwkostsalade.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal + rauwkostsalade)
  • Calorieën: 694
  • Vetten: 33,8
  • Koolhydraten: 15,8
  • Vezels: 18,2
  • Eiwitten: 54,7
Kipschnitzel met amandelkorst en groenten.

2 Reacties

  1. Kun je het ook bakken, de kipfilet?

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*