Ingrediënten
Schaal
- 1 grote aubergine of 2 kleine
- 1 el olijfolie (voor de aubergine)
- 300 gr kipblokjes of reepjes
- 9 of 10 gram (1 el) kipshoarma kruiden
- 1/2 tl zout voor kip (als de shoarmakruiden geen zout bevatten)
- 1 el olijfolie (voor kipshoarma)
- 1 sjalot of kleine ui
- 1 rode paprika
- 1 stengel bleekselderij
- 1 el olijfolie (voor bloemkoolrijst)
- 400 gr bloemkoolrijst
- 1 el citroensap
- 20 gr platte peterselie
- 2 el muhammara, tzatziki of knoflooksaus
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
- Snijd de aubergine doormidden en snijd kruislings inkepingen in het vruchtvlees, maar laat de schil heel. Smeer de aubergine met olijfolie en kruid met zout en peper. Leg de aubergines op een bakplaat of ovenschaal en rooster de aubergine 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Ga als de aubergine bijna klaar is, aan de slag met de kipshoarma. Kruid de kipblokjes met een kipshoarma kruidenmix naar keuze en een el olijfolie.
- Verwarm een pan boven middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe aan de pan en bak rondom bruin en gaar.
- Snijd ondertussen de ui fijn en de paprika en bleekselderij in kleine stukjes. Verwarm in een andere koekenpan wat olijfolie. Voeg de fijngesneden ui toe en bak deze glazig. Voeg dan de bloemkoolrijst, paprika en bleekselderij toe. Bak de groenten gaar en breng op smaak met citroensap, peper en zout.
- Snijd de peterselie fijn en roer dit door de bloemkoolrijst. Verdeel de gekruide bloemkoolrijst over 2 borden. Leg hier de aubergine op en verdeel de kipshoarma eroverheen.
- Serveer met muhammara, tzatziki of knoflooksaus.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 420
- Vetten: 20,7
- Koolhydraten: 13
- Vezels: 9,2
- Eiwitten: 40,6