Ingrediënten
Schaal
Marinade:
- 2 el olijfolie
- 2 el citroensap
- 2 teentjes fijngeperste knoflook
- 1/2 tl zeezout
- 1 tl kerriepoeder
- 1/2 tl fijngemalen komijn
- 1/2 tl fijngemalen koriander
Dressing:
- 2 handjesvol basilicum
- 1 teentje fijngeperste knoflook
- 1/4 tl zeezout
- 2 el citroensap
- 4 el olijfolie
Salade:
- 450 gr kipfilet, in reepjes gesneden
- 1/2 komkommer
- 1 avocado
- 150 gr cherrytomaten
- 75 gr rucola slamelange
Bereidingswijze
- Om de shoarma marinade te maken, meng je in een grote kom 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 2 teentjes fijngeperste knoflook, 1/2 tl zeezout, 1 tl kerriepoeder, 1/2 tl fijngemalen komijn en 1/2 tl fijngemalen koriander.
- Voeg de kipreepjes toe aan de kom en meng nog eens goed. Dek af met huishoudfolie en plaats minimaal 20 minuten in de koelkast, hoe langer in de koelkast hoe lekkerder de kip.
- Verwarm in een grote koekenpan een el olijfolie boven een middel-hoog vuur. Doe de de gemarineerde kipreepjes in de pan. Bak de kipreepjes 7-10 minuten in de koekenpan gaar en draai ze af en toe om.
- Ondertussen kan je de saladedressing maken door in een blender 2 handjesvol basilicum, 1 teentje fijngeperste knoflook, 1/4 tl zeezout en 2 eetlepels citroensap te mengen. Voeg lepel voor lepel de overige 4 el olijfolie tijdens het blenden toe.
- Snijd vervolgens de komkommer, avocado en cherrytomaten in kleine blokjes. Om de salade te maken meng je in een grote kom de slamelange met 2 handjesvol basilicum en de komkommer. Voeg de cherrytomaten, avocado en kipreepjes toe. Verdeel in 3 porties en serveer met de dressing. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/3 van de salade
- Calorieën: 401
- Vetten: 24,9
- Koolhydraten: 5,1
- Vezels: 4,2
- Eiwitten: 36,9