Knoflook chili pasta met garnalen.

Knoflook chili pasta met garnalen

Zin in een smaakvolle en snelle maaltijd die helemaal past binnen een koolhydraatarm eetpatroon? Deze romige spaghetti met garnalen en gekarameliseerde ui is precies wat je zoekt. Sappige garnalen, gekarameliseerde uien en een romige saus met een vleugje pit zorgen samen voor een heerlijke, volle smaak. Als basis gebruiken we de FeelingOK spaghetti of linguine: een eiwitrijke, vezelrijke pasta die perfect past binnen een low-carb dieet. Ideaal voor een doordeweekse avond waarop je snel iets lekkers op tafel wilt zetten.

Koolhydraatarme spaghetti of linguine kopen

Het Italiaanse merk FeelingOK maakt heerlijke koolhydraatarme pastaproducten die qua smaak en structuur sterk lijken op traditionele pasta. Voor dit recept kun je kiezen uit verschillende soorten FeelingOK pasta: de +fibre spaghetti, de +fibre linguine of de +protein variant. De +fibre soorten doen denken aan gewone spaghetti en bevat 25 gram koolhydraten per 100 gram, terwijl de +protein pasta meer wegheeft van een stevige volkorenvariant en bovendien nóg minder koolhydraten bevat (slechts 9,8 gram per 100 gram). Je koopt deze pasta in onze eigen webshop Lowcarbcenter, zo steun je Lowcarbchef ook gelijk!

Wat maakt deze knoflook-chili pasta zó lekker?

De pasta vormt de voedzame basis voor dit recept, maar hetgeen wat het gerecht zijn heerlijke smaak geeft, is de roomsaus. Deze saus maak je door een grote ui te karamelliseren en vervolgens te combineren met knoflook en gerookt paprikapoeder. Daarna voeg je room, bouillon en geraspte Parmezaanse kaas toe om de saus romig en vol van smaak te maken. Een beetje pastawater zorgt ervoor dat alles mooi samenkomt en de saus perfect bindt. Het resultaat is een rijke, smeuïge saus die elke hap van de koolhydraatarme pasta extra lekker maakt.

Tip

Je kunt dit gerecht ook maken voor niet-koolhydraatarme eters. Splits dan de saus op het eind in 2 pannetjes en voeg normale spaghetti of linguine toe aan de ene pan en aan de andere de koolhydraatarme variant. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme pastarecepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Knoflook chili pasta met garnalen.

Knoflook chili pasta met garnalen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 1 grote ui
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 150 gr FeelingOK spaghetti of linguine of +protein spaghetti
  • 4 teentjes knoflook
  • Handje verse platte peterselie
  • ½ el chili olie
  • 225 gr garnalen (rauw en gepeld), diepvries
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 100 ml water + ½ groentebouillon blokje
  • 125 ml slagroom
  • 30 gr parmezaanse kaas, geraspt
  • extra verse platte peterselie (decoratie)
  • extra geraspte parmezaanse kaas (decoratie)

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui fijn.
  2. Verhit de boter en olijfolie in een grote pan, voeg de uien toe en bak ze op een zeer laag vuur gedurende 15 minuten, regelmatig roerend, totdat ze gekarameliseerd zijn. Haal de uien daarna uit de pan.
  3. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de spaghetti volgens bereidingswijze op de verpakking. Pers ondertussen de teentjes knoflook en snijd de peterselie fijn. 
  4. Verhit in dezelfde pan de chili-olie, voeg de garnalen, knoflook, gerookte paprikapoeder en de helft van de peterselie toe. Bak dit 5 minuten op middelhoog vuur, tot de garnalen een diepe roze kleur hebben, en haal ze daarna uit de pan en zet ze apart.
  5. Voeg de bouillon toe aan de pan en schraap met een houtenspatel de stukjes op de bodem los.
  6. Voeg de room en de overgebleven peterselieblaadjes toe. Roer even goed en voeg dan de gekarameliseerde uien weer toe aan de pan. Laat de saus zachtjes sudderen en indikken (zonder de deksel op de pan. Als de saus de gewenste dikte heeft bereikt, zet je het vuur laag en roer je de Parmezaanse kaas erdoor.
  7. Voeg de spaghetti en de garnalen toe. Schep alles goed door elkaar. Verdeel over 2 borden en garneer met extra geraspte Parmezaanse kaas en peterselie.

Tips

Als je de FeelingOK linguine of +fiber spaghetti gebruikt bevat een portie iets meer koolhydraten (zie voedingswaarde hieronder). Kies je voor de +protein variant, die je het beste kunt vergelijken met volkoren spaghetti bevat een portie slechts 10,6 gram koolhydraten.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 661
  • Vetten: 38,5
  • Koolhydraten: 22
  • Vezels: 22,9
  • Eiwitten: 45,9
Knoflook chili pasta met garnalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*