Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Knoflook chili pasta met garnalen.

Knoflook chili pasta met garnalen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 1 grote ui
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 150 gr FeelingOK spaghetti of linguine of +protein spaghetti
  • 4 teentjes knoflook
  • Handje verse platte peterselie
  • ½ el chili olie
  • 225 gr garnalen (rauw en gepeld), diepvries
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 100 ml water + ½ groentebouillon blokje
  • 125 ml slagroom
  • 30 gr parmezaanse kaas, geraspt
  • extra verse platte peterselie (decoratie)
  • extra geraspte parmezaanse kaas (decoratie)

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui fijn.
  2. Verhit de boter en olijfolie in een grote pan, voeg de uien toe en bak ze op een zeer laag vuur gedurende 15 minuten, regelmatig roerend, totdat ze gekarameliseerd zijn. Haal de uien daarna uit de pan.
  3. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de spaghetti volgens bereidingswijze op de verpakking. Pers ondertussen de teentjes knoflook en snijd de peterselie fijn. 
  4. Verhit in dezelfde pan de chili-olie, voeg de garnalen, knoflook, gerookte paprikapoeder en de helft van de peterselie toe. Bak dit 5 minuten op middelhoog vuur, tot de garnalen een diepe roze kleur hebben, en haal ze daarna uit de pan en zet ze apart.
  5. Voeg de bouillon toe aan de pan en schraap met een houtenspatel de stukjes op de bodem los.
  6. Voeg de room en de overgebleven peterselieblaadjes toe. Roer even goed en voeg dan de gekarameliseerde uien weer toe aan de pan. Laat de saus zachtjes sudderen en indikken (zonder de deksel op de pan. Als de saus de gewenste dikte heeft bereikt, zet je het vuur laag en roer je de Parmezaanse kaas erdoor.
  7. Voeg de spaghetti en de garnalen toe. Schep alles goed door elkaar. Verdeel over 2 borden en garneer met extra geraspte Parmezaanse kaas en peterselie.

Tips

Als je de FeelingOK linguine of +fiber spaghetti gebruikt bevat een portie iets meer koolhydraten (zie voedingswaarde hieronder). Kies je voor de +protein variant, die je het beste kunt vergelijken met volkoren spaghetti bevat een portie slechts 10,6 gram koolhydraten.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 661
  • Vetten: 38,5
  • Koolhydraten: 22
  • Vezels: 22,9
  • Eiwitten: 45,9