Ingrediënten
Schaal
Köfte:
- 500 gr rundergehakt
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 25 gr paneermeel (koolhydraatarm)
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl zwarte peper
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl gemalen chilivlokken
- 1 middelgroot ei
Salade:
- 250 gr peen julienne of geraspte wortel
- 1 kleine rode kool
- 1 komkommer
- 2 el olijfolie
- 1 el balsamico azijn
- citroensap van 1/2 citroen
- 2 el verse peterselie, fijngesneden
Bereidingswijze
- Pak een grote snijplank en snijd hierop de ui en knoflook fijn in kleine stukjes. Doe vervolgens de rundergehakt in een grote kom en voeg de knoflook, ui, paneermeel, ei en de kruiden toe. Kneed dit 5 minuten goed door elkaar en vorm met je hand 16 even grote balletjes. Leg de balletjes op een bord en dek af met huishoudfolie. Laat de balletjes 30 minuten afkoelen in de koelkast.
- Maak de snijplank even schoon met wat water en snijd hierop de komkommer in plakjes. Pak dan ook de rode kool en snijd deze door tweeën. Verwijder de ruwe bladeren en de stengel en snijd de kool in kleine stukjes. Doe de de rode kool stukjes en peterselie dan in een kom en besprenkel met balsamico azijn en olijfolie, zout en peper.
- Doe ook de geraspte wortel in een kom en besprenkel met olijfolie en citroensap. Zet beide kommetjes even in de koelkast en haal de köfte uit de koelkast. Verwarm een ingevette grillpan op een middelhoog vuur of als je deze niet hebt een koekenpan. Doe de köfte in de pan en bak de gehaktballetjes 3-4 minuten per kant, totdat ze van binnen gaar zijn. Haal de köfte dan uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Haal de geraspte wortel en rode kool uit de koelkast en verdeel samen met de komkommer over vier borden. Plaats dan op elk bord ook vier stukjes uitgelekte köfte. Serveer met knoflooksaus of een andere saus naar keuze!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4
- Calorieën: 383
- Vetten: 24,8
- Koolhydraten: 11,5
- Eiwitten: 28,6