Ingrediënten
Schaal
- 4 stuks kogelbiefstuk (ca. 125 gr)
- 200 gr groene aspergetips
- 140 gr parmaham
- 50 gr Parmezaanse kaas snippers
- 90 gr margarine of roomboter
- 250 gr kastanje champignons
- zout en peper uit molen naar smaak
Bereidingswijze
- Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast en plaats deze op een bord. Laat de kogelbiefstuk circa 30 minuten op kamertemperatuur komen. Breng de biefstuk voordat je ze gaat bakken op smaak met peper en zout uit de molen.
- Doe een liter water in een pan of waterkoker en breng het water aan de kook. Was ondertussen de groene aspergetips goed schoon en snij een klein stukje van de uiteindes af. Doe de groene aspergetips in het kokende water en kook ze 2-3 minuten gaar. Laat de groene aspergetips dan uitlekken en plaats ze op een plank. Pak de plakjes Parmaham en wikkel een plakje om 3 groene aspergetips. Herhaal dit totdat je alle Parmaham en aspergetips hebt gebruikt.
- Verwarm een koekenpan met ca. 70 gram boter en bak hierin de biefstuk gaar naar wens (voor een medium resultaat bak je de biefstuk 2 minuten per kant boven een middelhoog vuur). Verwarm tegelijkertijd in een andere pan circa 20 gram boter en bereid hierin de aspergetips met Parmaham en de kastanjechampignons. Zorg ervoor dat de aspergetips en kastanjechampignons tegelijk klaar met de biefstuk.
- Plaats de gebakken kogelbiefstuk en de aspergetips met de kastanjechampignons op een bord. Verdeel de Parmezaanse kaas snippers over het bord en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4
- Calorieën: 385
- Vetten: 19,7
- Koolhydraten: 6,5
- Eiwitten: 46,9