Wafels met blauwe bessen.

Kokosmeel wafels met blauwe bessen

De dag goed starten met een koolhydraatarm en glutenvrij ontbijtje? Dat kan met deze heerlijke kokosmeel wafels met blauwe bessen. Zoals de naam al verklapt zijn de wafels gemaakt van kokosmeel i.p.v. tarwebloem. Hierdoor bevatten de wafels zeer weinig koolhydraten en zijn ook nog eens glutenvrij en vrij van noten. Daarnaast zorgt de kokosmeel voor een heerlijke zachte structuur en lichtzoet smaakje.

Kokosmeel wafels maken
Om deze heerlijke wafels te kunnen maken heb je een wafelijzer nodig. Mocht je deze niet in huis hebben, dan kun je er eventueel ook pannenkoekjes van bakken. De basis voor het beslag bestaat uit kokosmeel, eieren, roomkaas en roomboter. Verder hebben we voor extra smaak en zoetheid een beetje erythritol en vanille extract toegevoegd. De blauwe bessen voeg je als laatst toe als topping.

Tips
Met dit recept maak je ca. 6 wafels. Een portie bestaat uit 2 wafels, dus je kunt er met drie personen van eten. Je kunt de wafels in de koelkast bewaren zodat je ze de volgende dag ook als ontbijt kunt eten. De wafels blijven zeker 3 dagen goed in de koelkast of langer in de vriezen. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme ontbijt recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Wafels met blauwe bessen.

Kokosmeel wafels met blauwe bessen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.3 sterren uit 7 review(s)
  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 6 wafels 1x
  • Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

Schaal

Wafels

Topping

  • 50 gr blauwe bessen

Bereidingswijze

  1. Verwarm het wafelijzer zoals beschreven in de handleiding van jouw wafelijzer. Voeg vervolgens de eieren, roomboter en roomkaas toe aan een mengkom. Klop met een elektrische mixer luchtig en voeg tijdens het kloppen de overige ingrediënten toe. Mix totdat alles goed is gemengd.
  2. Spatel het beslag nu op de voorverwarmde wafelijzer. Bak dit vervolgens goudbruin en leg ze daarna op een bord. Herhaal de stappen tot je 6 wafels gemaakt hebt. 
  3. Serveer warm of koud. Je kunt ze goed in de koelkast bewaren of per stuk invriezen. Ze zijn ca. 3 dagen houdbaar in de koelkast of 3 maanden in de vriezer.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 wafels
  • Calorieën: 248
  • Vetten: 20,4
  • Koolhydraten: 4,8
  • Vezels: 4,5
  • Eiwitten: 8,4
Wafels met blauwe bessen.

10 Reacties

  1. Echt lekkere wafels. Tip voor wie geen wafelijzer heeft… Ik heb ze in de oven gemaakt met een siliconen wafelmal. Kwartiertje op 220 graden en je hebt heerlijke wafels (met aardbeien in mijn geval).






    Reageer
  2. net voor aller 1x wafels gemaakt . ze zijn lekker. ook appelcompote van courgette gemaakt. het smaakt goed samen






    Reageer
  3. Erg lekker en meteen goed gelukt, ik heb trouwens ook een theelepel vanille aroma gebruikt ipv vanille extract.






    Reageer
  4. Ineke van Kralingen

    Erg lekker en heel snel klaar. Voor herhaling vatbaar. Ben ook benieuwd hoe de pannenkoekjes van dit beslag smaken. Het zal niet veel anders zijn, dus ook heel lekker.






    Reageer
  5. Het eerste recept voor wafels die redelijk lukken. Helaas worden ze niet krokant maar zijn wel smakelijk. Wij eten ze als lunch met sukrin of koolhydraatarme siroop.






    Reageer
  6. Goedemorgen, kan ik kokosmeel vervangen door amandelmeel? Ik lust écht geen kokos 😔

    Reageer
    • Hi Mildred,

      We hebben ook een recept voor amandelmeel wafels, ik raad om deze te proberen!

      Groet,

      Quint

      Reageer
  7. Dat ziet er echt lekker uit, Anne. Soms kan ik geen vanille extract (bourbon?) vinden. Kan het ook met vanille aroma en zo ja, hoeveel dan?
    Vriendelijke groet,






    Reageer
    • Hi Loes,

      Je kunt ook de vanille aroma van Dr.Oetker gebruiken, een scheutje (1 tl) is genoeg.

      Groet,

      Quint

      Reageer
  8. Super lekker. Ik vind deze het lekkerst als ze al een dag in de koelkast hebben gelegen. Dan zijn ze vaster van vorm.






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*