Komkommer rolletjes gevuld met kipfilet en pesto.

Komkommer rolletjes met kip

Deze koolhydraatarme komkommer rolletjes zijn lekker om te eten als lunch of als hapje bij de borrel. Wij hebben de rolletjes op Italiaanse wijze gevuld met kipfilet, pesto, mozzarella, paprika, rucola en pijnboompitten. Van één komkommer kun je ongeveer 10 gevulde komkommer rolletjes maken. Een portie van 5 gevulde rolletjes bevat slechts 6,1 gr koolhydraten! Je kunt dus ook van deze komkommer rolletjes genieten als je een streng koolhydraatarm of keto dieet volgt.

Tips:
Geen fan van kip pesto? Je kunt de rolletjes ook vullen met andere ingrediënten, zoals zalm, dille en roomkaas. Bij het maken van de rolletjes is het belangrijk om de komkommer plakjes goed droog te deppen, zo blijven ze na het beleggen lekker knapperig. Verder raden we aan om de komkommer rolletjes na bereiding gelijk op te eten. De rolletjes kunnen namelijk zompig worden als je ze te lang in de koelkast bewaart. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme lunch recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Komkommer rolletjes gevuld met kipfilet en pesto.

Komkommer rolletjes met kip

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10 minutes
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Snacks

Ingrediënten

Schaal
  • 1 komkommer, gekoeld
  • 40 gr groene pesto
  • 1 bol mozzarella
  • 80 gr kipfilet (plakjes)
  • 1/4 rode paprika
  • handje rucola
  • handje pijnboompitten

Bereidingswijze

  1. Was de komkommer en snijd de uiteindes eraf. Pak vervolgens een kaasschaaf en schaaf hiermee de komkommer in lange plakjes. Leg de lange plakken even op een vel keukenpapier om het overtollige vocht uit te laten lekken. Snijd ondertussen de rode paprika en kipfilet in kleine stukjes en de mozzarella in dunne plakjes.
  2. Dep elk plakje komkommer goed droog en besmeer de plakjes vervolgens met een beetje groene pesto. Beleg de plakjes met kipfilet, mozzarella, reepjes paprika, rucola en pijnboompitten. Rol de plakken strak op en zet ze vast met een prikkertje. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (5 rolletjes)
  • Calorieën: 315
  • Vetten: 22,6
  • Koolhydraten: 6,1
  • Vezels: 0,8
  • Eiwitten: 20,7
Komkommer rolletjes gevuld met kipfilet en pesto.

2 Reacties

  1. Erg lekker maar kost wel veel tijd. Eerst staat in het recept de paprika in kleine stukjes en later staat er reepjes. Ik denk dat reepjes makkelijker oprolt.

    Reageer
  2. Ik heb er de rolletjes van gemaakt en ik heb ook een keer met dezelfde ingrediënten er een salade van gemaakt. Het is allebei erg lekker.






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*