Soep met garnalen.

Komkommersoep met garnalen

Soep is een makkelijke manier om in één keer veel groente binnen te krijgen. Het fijne aan soep is dat je elke groente kunt gebruiken om te pureren tot een soep. Deze soep is gemaakt van komkommer, courgette, munt, avocado met als garnering verse Hollandse garnalen. Je kunt deze soep zowel warm, lauw, als koud eten. Op een warme dag is de soep koud lekker verfrissend en als het koud is buiten is dit soepje warm extra lekker. Dit soepje zet je binnen 30 minuten op tafel. Simpel, lekker en gezond!

Zijn komkommers gezond?
In Nederland worden het hele jaar door komkommers verbouwd, maar in de zomer zijn ze op hun lekkerst. Komkommers zijn heel laag in calorieën omdat ze voor ruim 97% uit water bestaan. Ze zijn daarom perfect voor het aanvullen van de vochtbalans. Vooral erg belangrijk op warme dagen. Daarnaast zijn komkommers rijk aan vezels en goede voedingsstoffen zoals kalium, vitamine E en antioxidanten.

Komkommersoep maken
Tijdens een koolhydraatarm dieet is het altijd belangrijk om bij het eten van een gerecht naast groente ook eiwitten en vetten binnen te krijgen. Aan dit recept is een avocado toegevoegd zodat je veel gezonde vetten binnenkrijgt. De muntolie geeft de soep naast een lekkere smaak ook wat extra vet waardoor de bloedsuikerspiegel stabiel blijft. De garnalen in dit gerecht zorgen voor de benodigde eiwitten. Wil je liever wat minder garnalen in je soep gebruiken? Zorg dan dat je er iets bij eet wat rijk is aan eiwitten. Gebruik je dit recept als voorgerecht dan is het geen probleem om wat minder garnalen te gebruiken of deze helemaal weg te laten.

Tips
In dit recept hebben we kant-en-klare bottenbouillon gebruikt. Je kunt eventueel ook zelf bouillon maken met een blokje. Gebruik geen bouillonblokjes die vol zitten met suikers, plantaardige oliën of andere onnodige toevoegingen. Een goede bouillon is een kippenbottenbouillon (binnenkort verkrijgbaar in onze webshop). Deze bouillon is puur en bevat daarnaast veel eiwitten, met in bijzonder het eiwit collageen. Door te kiezen voor een goede bouillon krijg je naast een goede smaak ook eiwitten binnen in plaats van onnodige toegevoegde suikers. Heb je liever geen garnalen? Vervang dit dan door blokjes feta, geitenkaas of zalm zodat je wel je eiwitten binnen krijgt bij dit recept. Je kunt de soep serveren als lunch of diner met een sneetje keto brood. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere soep recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Soep met garnalen.

Komkommersoep met garnalen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 4 kommetjes 1x
  • Categorie: Voorgerecht, Lunch, Diner

Ingrediënten

Schaal
  • 15 gr verse munt
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tot 3 teentjes knoflook
  • 1/2 courgette
  • 2 komkommers
  • 500 ml bottenbouillon
  • 1 el citroensap
  • handje verse dille
  • 1 avocado
  • 200 gr Hollandse garnalen
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: crème fraîche

Bereidingswijze

  1. Haal alle muntblaadjes van de takjes en hak 5 gram heel klein om er muntolie van te maken. Meng de klein gehakte muntblaadjes in een schaaltje samen met 2 el olijfolie en wat peper en zout. Zet opzij 
  2. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snij de courgette en komkommer in blokjes. 
  3. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui. Voeg hier na een paar minuten de knoflook aan toe. Voeg vervolgens de courgette en komkommer toe en bak deze kort mee.
  4. Roer de overgebleven muntblaadjes, citroensap en dille erdoorheen en voeg de bouillon toe. Kook alles samen 10 minuten op zacht vuur.
  5. Schep de avocado uit de schil en snij in blokjes. Voeg voor de laatste 5 minuten de avocadoblokjes toe en roer erdoorheen. 
  6. Pureer het geheel met een staafmixer tot een glad mengsel. Wil je de soep liever wat dikker? Giet er dan eerst wat water uit de pan voordat je gaat mixen. Je kunt dit later altijd weer toevoegen als je de soep toch iets dunner wilt hebben.
  7. Voeg wat peper en zout toe naar smaak en laat nog een 3 minuten koken als gebonden soep. 
  8. Verdeel de soep over de diepe schaaltjes. Voeg per schaaltje 50 gram Hollandse garnalen toe en wat muntolie. Optioneel: Voeg er nog een eetlepel crème fraîche aan toe


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kommetje met 50 gram garnalen
  • Calorieën: 221
  • Vetten: 16,3
  • Koolhydraten: 4,9
  • Vezels: 2,7
  • Eiwitten: 12,3
Soep met garnalen.

2 Reacties

  1. ik wilde een soep maken van komkommers en kwam dit recept tegen. Moet zeggen dat ik aangenaam verrast was. Heerlijk was het. Heb hem warm gegeten.






    Reageer
  2. Ik weet van gekkigheid niet meer wat ik met de komkommers uit de tuin moet doen. Dus was heel blij toen ik dit heerlijke recept tegen kwam. Deze soep gaan we vaker maken!






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*