Ingrediënten
Schaal
- 4 grote eieren (L)
- 250 gr (magere) kwark
- 30 gr vloeibare boter
- 155 gr Konzelmann’s vanille cake mix
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Scheid van 4 grote eieren het eigeel van het eiwit. Doe het eiwit in een grote kom en het eigeel in een andere grote kom. Klop met een elektrische mixer het eiwit stijf met een snufje zout. Klop het eigeel samen met de boter en (magere) kwark schuimig. De cakemix is lichtzoet van zichzelf, als je de cake iets zoeter wilt kun je extra zoetstof toevoegen aan het kwarkmengsel.
- Roer nu de cake mix door het kwarkmengsel. Spatel vervolgens voorzichtig het stijfgeklopte eiwit door het kwarkmengsel. Bekleed een cakevorm met een vel bakpapier en schenk het cakebeslag in de cake vorm. Bak vanille cake 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de cake na het bakken in evengrote stukjes en serveer met een beetje chocoladepasta of light slagroom.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 plakje
- Calorieën: 332
- Vetten: 26,2
- Koolhydraten: 5,4
- Eiwitten: 18,7