Ingrediënten
Schaal
Broodjes
- 1 ei (M)
- eiwit van 1 ei (M)
- 100 gr amandelmeel
- 40 gr gesmolten boter
- 2 el psylliumvezels of 1 el psylliumpoeder
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl xanthaangom
- 1/4 tl zout
- 60 ml lauw water
Hotdogs
- 3 verse hotdogs of knakworsten
- 75 gr rauwkostmix met kool
- 1 el olijfolie
- mosterd naar smaak
- suikervrije ketchup naar smaak
Bereidingswijze
- Broodjes. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Klop het hele ei en het eiwit met een elektrische mixer samen. Voeg tijdens het mixen de overige ingrediënten voor de broodjes toe aan de kom. Klop de inhoud van de kom tot een glad en egaal deeg.
- Verdeel het deeg in drie balletjes en vorm met de handen elk balletje in een pistolet vorm. Maak je handen eventueel nat om het vormen van het broodje makkelijker te maken. Plaats de gevormde bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 35 minuten in de voorverwarmde oven.
- Hotdog. Laat de broodjes na het bakken goed afkoelen en snijd dan een kleine inkeping in het midden van het broodje. Verwijder een beetje van het deeg in het broodje om plaats te maken voor de hotdog. Bereid de hotdogs of knakworsten volgens de instructie op de verpakking.
- Verdeel de rauwkost over de broodjes en plaats in elk broodje een hotdog. Garneer de hotdog met suikervrije ketchup, mosterd en eventueel andere sauzen naar smaak. Serveer en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 broodje hotdog
- Calorieën: 547
- Vetten: 49,8
- Koolhydraten: 4,0
- Vezels: 6,1
- Eiwitten: 19,7