Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Carrotcake ontbijttaartje met yoghurt topping.

Koolhydraatarm carrot cake ontbijttaartje

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 165 graden.
  2. Meng in een kom de droge ingrediënten door elkaar. Rasp de wortel en voeg dit toe aan het meelmengsel. Hak de walnoten in stukjes en voeg dit ook toe aan de kom.
  3. Klop in een andere kom de eieren luchtig met een elektrische mixer. Voeg 50 gr Griekse yoghurt toe en mix nog eens goed. Roer nu het eiermengsel door het meelmengsel en meng tot een klontvrij beslag.
  4. Vet de randen van een springvorm van ca. 10 of 12 cm in met wat boter of olie en bekleed de bodem met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm en bak het taartje 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Meng de overgebleven yoghurt met vanille extract, Sukrin Icing en evt. 1 el eiwitpoeder. Verdeel dit over het taartje als deze volledig is afgekoeld. Garneer met walnoten, geraspte wortel en de overgebleven 50 gram yoghurt.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (half taartje)
  • Calorieën: 404
  • Vetten: 32,9
  • Koolhydraten: 5,8
  • Vezels: 4,2
  • Eiwitten: 18,3