Ingrediënten
Schaal
- 50 gr amandelmeel
- 10 gr kokosmeel
- 25 gr erythritol
- 1/2 tl pumpkin spice kruiden
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 40 gr wortel
- 20 gr walnoten
- 2 eieren (M)
- 100 gr Griekse yoghurt, 10% vet
- boter om in te vetten
- 1/4 tl vanille extract
- 5 gr Sukrin Icing
- 1 el eiwitpoeder (optioneel)
- extra wortel (decoratie)
- extra walnoten (decoratie)
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 165 graden.
- Meng in een kom de droge ingrediënten door elkaar. Rasp de wortel en voeg dit toe aan het meelmengsel. Hak de walnoten in stukjes en voeg dit ook toe aan de kom.
- Klop in een andere kom de eieren luchtig met een elektrische mixer. Voeg 50 gr Griekse yoghurt toe en mix nog eens goed. Roer nu het eiermengsel door het meelmengsel en meng tot een klontvrij beslag.
- Vet de randen van een springvorm van ca. 10 of 12 cm in met wat boter of olie en bekleed de bodem met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm en bak het taartje 35 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Meng de overgebleven yoghurt met vanille extract, Sukrin Icing en evt. 1 el eiwitpoeder. Verdeel dit over het taartje als deze volledig is afgekoeld. Garneer met walnoten, geraspte wortel en de overgebleven 50 gram yoghurt.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (half taartje)
- Calorieën: 404
- Vetten: 32,9
- Koolhydraten: 5,8
- Vezels: 4,2
- Eiwitten: 18,3