Chocolade ijs in een schaaltje.

Koolhydraatarm chocolade ijs

Met deze tropische temperaturen is niets lekkerder dan een ijsje of nog beter een schaaltje met romig schepijs! Eerder deelden we een recept voor roomijs, maar het is ons gelukt om een variant te maken die nog lekkerder is; koolhydraatarm chocolade ijs! Met dit recept maak je romig chocolade schepijs die ook nog eens goed schepbaar is. Lekker om serveren als verkoelend tussendoortje of dessert.

Koolhydraatarm ‘schepbaar’ ijs maken
Voor de meeste ijs recepten heb je een ijsmachine nodig. Dit is vaak niet handig, want waarom zou je een machine kopen als je deze een paar keer per jaar gebruikt? Wij hebben daarom een recept bedacht voor ijs die je prima zonder ijsmachine kunt maken. Een ijsmachine zorgt ervoor dat er geen ijskristallen ontstaan en je ijs lekker romig wordt. In de vriezer wordt het ijs vaak keihard. We hebben dit opgelost door een klein beetje johannesbroodpitmeel toe te voegen. Dit is een natuurlijke stabilisator die de structuur van het ijs verbeterd, waardoor je het ook in de vriezer kunt laten uitharden. De basis voor ons ijs is slagroom verrijkt met een beetje roomkaas. De smaakmakers zijn cacaopoeder, vanille extract en suikervrije chocolade druppels.

Tips
Voor een rijke chocolade smaak hebben we Dark Chocolate Melties van Steviala toegevoegd aan het ijs. Je kunt het ijs ook maken met de melk variant of suikervrije choco druppels van een ander merk. Haal het ijs 10 minuten voor het serveren uit de vriezer, je kunt het ijs daarna met natgemaakte lepel in de schaaltjes scheppen (2 bolletjes per schaaltje). Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ijs recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chocolade ijs in een schaaltje.

Koolhydraatarm chocolade ijs

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 495
  • Porties: 6 schaaltjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Voeg alle ingrediënten behalve de chocolade druppels toe aan een steelpan. Plaats de pan boven een hoog vuur en verwarm onder voortdurend roeren. Zodra er bubbeltje ontstaan aan de zijkant van de steelpan, zet je het vuur laag. Laat het dan 2 minuten zachtjes pruttelen. Zet het vuur hierna uit.
  2. Voeg de chocolade toe aan de steelpan en roer door tot de chocolade gesmolten is. Laat het geheel nu afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg het mengsel toe aan een mengkom en klop 2 minuten romig op met een elektrische mixer.
  3. Zet kom nu 2 uur in de koelkast. Haal daarna weer uit de koelkast en mix nog 1 goed door elkaar. Schep / schenk het mengsel in een ijsbak of schaal en dek af met vershoudfolie. Zet het ijs minimaal 6 uur in de vriezer.
  4. Haal het ijs 10 minuten voor het serveren uit de koelkast en schep 2 bolletjes in een schaaltje voor 1 portie. Serveer eventueel met gehakte chocolade en opgeklopte slagroom.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 schaaltje (2 bolletjes)
  • Calorieën: 257
  • Vetten: 23,9
  • Koolhydraten: 3,2
  • Eiwitten: 3,8

 

Chocolade ijs in een schaaltje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*