Ingrediënten
Schaal
- 250 ml slagroom
- 100 gr roomkaas
- 25 gr cacaopoeder
- 40 gr Sukrin Icing
- 2 gr johannesbroodpitmeel
- 80 gr Steviala Melties Dark
- 1/2 tl vanille extract
- snufje zout
Bereidingswijze
- Voeg alle ingrediënten behalve de chocolade druppels toe aan een steelpan. Plaats de pan boven een hoog vuur en verwarm onder voortdurend roeren. Zodra er bubbeltje ontstaan aan de zijkant van de steelpan, zet je het vuur laag. Laat het dan 2 minuten zachtjes pruttelen. Zet het vuur hierna uit.
- Voeg de chocolade toe aan de steelpan en roer door tot de chocolade gesmolten is. Laat het geheel nu afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg het mengsel toe aan een mengkom en klop 2 minuten romig op met een elektrische mixer.
- Zet kom nu 2 uur in de koelkast. Haal daarna weer uit de koelkast en mix nog 1 goed door elkaar. Schep / schenk het mengsel in een ijsbak of schaal en dek af met vershoudfolie. Zet het ijs minimaal 6 uur in de vriezer.
- Haal het ijs 10 minuten voor het serveren uit de koelkast en schep 2 bolletjes in een schaaltje voor 1 portie. Serveer eventueel met gehakte chocolade en opgeklopte slagroom.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 schaaltje (2 bolletjes)
- Calorieën: 257
- Vetten: 23,9
- Koolhydraten: 3,2
- Eiwitten: 3,8