Koolhydraatarm citroenijs.

Koolhydraatarm citroenijs

Deze citroenroomijsjes zijn een verrukkelijke en verfrissende traktatie, ideaal als snack op warme dagen of als luxe dessert. Wat deze ijsjes extra speciaal maakt, is de presentatie: het ijs wordt geserveerd in een uitgeholde citroenschil, wat niet alleen leuk oogt, maar ook vleugje extra citroenaroma toevoegt.

Hoe maak je deze citroenijsjes?

We serveren het citroenroomijs in echte uitgeholde citroenen. We gebruiken daarnaast ook rasp van de citroen, we raden daarom aan om bio citroenen te gebruiken, zodat je zeker weet dat ze niet bespoten zijn. Het roomijs maken we van slagroom, volle melk, erythritol en suikervrije maple siroop. Daar voegen we echte citroensap en rasp aan toe voor die unieke frisse citroensmaak.

Na bereiding wordt het ijsmengsel ingevroren en vervolgens licht ontdooid. Wanneer het ijs zacht genoeg is, schep je het in de uitgeholde citroenschillen. Zorg ervoor dat de citroenen grondig zijn uitgehold en leg ze, samen met het ijsmengsel, vooraf in de vriezer; dit maakt het vullen eenvoudiger.

Tips

Je kunt dit ijs ook in de ijsmachine bereiden, je kunt het ijs dan gelijk in de uitgeholde citroenen scheppen en serveren. Met dit recept maak je meer ijs dan nodig is om de citroenen te vullen. Bewaar het resterende ijs in de vriezer of serveer het in een schaaltje erbij. Je kunt ook extra citroenen uithollen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ijsrecepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarm citroenijs.

Koolhydraatarm citroenijs

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Totale tijd: 320
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Snijd 4 citroenen in de lengte doormidden. Schep de citroenen uit zodat je lege kommetjes overhoudt.
  2. Knijp het vruchtvlees van de citroenen uit boven een kom tot je 30 gram hebt (gebruik de rest voor een ander recept). Rasp de schil van de overgebleven citroen en voeg dit naar smaak toe aan aan de citroensap.
  3. Schenk het citroensap samen met de melk, slagroom, erythritol, een snufje zout en maple siroop in een keukenmachine. Meng dit 4 minuten tot een romig geheel.
  4. Schenk het mengsel over in een bakje dat in de vriezer kan. Sluit af en zet in de vriezer voor minimaal 4 uur. Of voeg het mengsel toe aan de ijsmachine.
  5. Maak de citroen helften schoon en leg ook deze in de vriezer.
  6. Haal het ijs uit de vriezer en laat het zacht worden. Schep een deel van het ijs over in de citroenen. Zet terug in de vriezer voor 1 uur. Haal 15 minuten van tevoren uit de vriezer en serveer.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 citroenijsje (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 131
  • Vetten: 12,1
  • Koolhydraten: 3,2
  • Vezels: 1,8
  • Eiwitten: 1,9
Koolhydraatarm citroenijs.

Tags

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*