Ingrediënten
Schaal
- 5 citroenen bio
- 125 ml volle melk
- 125 ml slagroom
- 40 gr erythritol
- 15 gr Lowcarbchef maple syrup
- snufje zout
Bereidingswijze
- Snijd 4 citroenen in de lengte doormidden. Schep de citroenen uit zodat je lege kommetjes overhoudt.
- Knijp het vruchtvlees van de citroenen uit boven een kom tot je 30 gram hebt (gebruik de rest voor een ander recept). Rasp de schil van de overgebleven citroen en voeg dit naar smaak toe aan aan de citroensap.
- Schenk het citroensap samen met de melk, slagroom, erythritol, een snufje zout en maple siroop in een keukenmachine. Meng dit 4 minuten tot een romig geheel.
- Schenk het mengsel over in een bakje dat in de vriezer kan. Sluit af en zet in de vriezer voor minimaal 4 uur. Of voeg het mengsel toe aan de ijsmachine.
- Maak de citroen helften schoon en leg ook deze in de vriezer.
- Haal het ijs uit de vriezer en laat het zacht worden. Schep een deel van het ijs over in de citroenen. Zet terug in de vriezer voor 1 uur. Haal 15 minuten van tevoren uit de vriezer en serveer.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 citroenijsje (1/4 van het totaal)
- Calorieën: 131
- Vetten: 12,1
- Koolhydraten: 3,2
- Vezels: 1,8
- Eiwitten: 1,9