Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Cottage cheese brood met zaden en pitten.

Koolhydraatarm cottage cheese brood

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 3 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd: 70
  • Porties: 12 sneetjes (1 brood) 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-en onderwarmte).
  2. Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar in een kom. Meng in een andere kom de cottage cheese, yoghurt en eieren met een elektrische mixer door elkaar.
  3. Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng dit met een spatel, totdat alles goed is gemengd.
  4. Bekleed een bakblik van 25 cm met een vel bakpapier. Schep het beslag in het blik en druk goed aan. Garneer het brood met zaden en pitten.
  5. Bak het cottage cheese brood ca. 1 uur in de voorverwarmde oven. Is het brood nog niet helemaal gaar? Bak het dan nog 10 minuten extra. Laat daarna volledige afkoelen op een koelrek.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 sneetje (1/12 van het brood)
  • Calorieën: 255
  • Vetten: 20,4
  • Koolhydraten: 2,9
  • Vezels: 4,4
  • Eiwitten: 14,4