Ingrediënten
Schaal
- 250 gr amandelmeel
- 50 gr pompoenpitten
- 50 gr zonnebloempitten
- 30 gr lijnzaad
- 10 gr sesamzaad
- 10 gr maanzaad
- 15 gr psylliumvezels, grof
- 5 gr arrowroot
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 450 gr cottage cheese, op kamertemperatuur
- 100 gr Griekse yoghurt (10%), op kamertemperatuur
- 3 eieren (M)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-en onderwarmte).
- Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar in een kom. Meng in een andere kom de cottage cheese, yoghurt en eieren met een elektrische mixer door elkaar.
- Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng dit met een spatel, totdat alles goed is gemengd.
- Bekleed een bakblik van 25 cm met een vel bakpapier. Schep het beslag in het blik en druk goed aan. Garneer het brood met zaden en pitten.
- Bak het cottage cheese brood ca. 1 uur in de voorverwarmde oven. Is het brood nog niet helemaal gaar? Bak het dan nog 10 minuten extra. Laat daarna volledige afkoelen op een koelrek.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 sneetje (1/12 van het brood)
- Calorieën: 255
- Vetten: 20,4
- Koolhydraten: 2,9
- Vezels: 4,4
- Eiwitten: 14,4