Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarm cottage cheese flatbread.

Koolhydraatarm cottage cheese flatbread

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 1 portie (1 flatbread) 1x
  • Categorie: Lunch

Ingrediënten

Schaal

Flatbread

  • 150 gr cottage cheese
  • 1 ei (M of L)
  • 1/2 tl Italiaanse kruiden
  • snufje zout
  • zwarte peper naar smaak

Topping

  • 1 avocado geprakt of 2 el roomkaas
  • 1/2 rode paprika (50 gr)
  • 4 radijsjes
  • 50 gr kipfilet

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175°C.
  2. Meng in een keukenmachine de cottage cheese met het ei en de kruiden tot een romig geheel.
  3. Schenk het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het glad.
  4. Bak het flatbread ongeveer 20-30 minuten in de voorverwarmde oven en laat het vervolgens 10 minuten afkoelen.
  5. Beleg met je favoriete toppings.

Tips

Je kunt het recept verdubbelen, om 2 porties te maken, zodat je voor de volgende dag ook gelijk een lunch hebt. Gebruik dan een extra grote bakplaat of 2 kleinere bakplaten.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 flatbread met beleg
  • Calorieën: 483
  • Vetten: 32,2
  • Koolhydraten: 9,6
  • Vezels: 5,5
  • Eiwitten: 36