Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarm cottage cheese flatbread.

Koolhydraatarm cottage cheese flatbread

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.7 sterren uit 3 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 1 portie (1 flatbread) 1x
  • Categorie: Lunch

Ingrediënten

Schaal

Flatbread

  • 200 gr cottage cheese
  • 2 eieren (M of L)
  • 1/2 tl Italiaanse kruiden
  • snufje zout
  • zwarte peper naar smaak

Topping

  • 1 avocado geprakt of 2 el roomkaas
  • 1/2 rode paprika (50 gr)
  • 4 radijsjes
  • 50 gr kipfilet

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C of boven-en onderwarmte op 200°C.
  2. Meng in een keukenmachine de cottage cheese met het ei en de kruiden tot een romig geheel.
  3. Schenk het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het glad.
  4. Bak het flatbread ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven en laat het vervolgens 10 minuten afkoelen.
  5. Beleg met je favoriete toppings.

Tips

Met dit recept maak je één groot flatbread. Je kunt dit in één grote portie serveren, of het doormidden snijden om twee kleinere porties te maken, bijvoorbeeld als je minder calorieën wilt eten.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 flatbread met beleg
  • Calorieën: 592
  • Vetten: 38,5
  • Koolhydraten: 11
  • Vezels: 5,5
  • Eiwitten: 38,5