Ingrediënten
Schaal
- 1 courgette (ca. 200 gr)
- 180 gr amandelmeel
- 25 gr psylliumvezels, grof
- 2 tl gedroogde tijm
- 2 tl gedroogde oregano
- zout en peper naar smaak
- 3 tl bakpoeder
- 3 eieren (M)
- 200 gr cottage cheese
- 60 ml olijfolie
- 45 gr walnoten
- 100 gr feta
- 60 gr olijven
- 1 tl grof zeezout (garnering)
Bereidingswijze
- Rasp de courgette en doe de courgette slierten in een vergiet. Strooi zout over de courgette en laat 30 minuten intrekken en uitlekken.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Meng het amandelmeel met de psylliumvezels, bakpoeder en kruiden.
- Doe de eieren in kom en klop ze op ze met een elektrische mixer luchtig op. Knijp met je handen het overige vocht uit de courgette. Voeg de eieren en courgette toe aan het droge mengsel en meng dit goed door elkaar.
- Voeg vervolgens de cottage cheese en olijfolie toe en meng goed. Breek de walnoten en feta in stukjes en snij de olijven in plakjes. Voeg alles toe aan het beslag en schep het erdoor.
- Leg een bakpapier in een bakblik en schep hier het beslag in. Verdeel goed en druk aan. Garneer het brood met paar stukjes walnoten en grof zeezout.
- Bak het brood 75 tot 85 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer tussentijds of het brood al gaar is door er in te prikken met een satéprikker, komt deze er droog uit, dan is het brood gaar. Dek de bovenkant van het brood halverwege het bakken eventueel af met wat aluminiumfolie, zo wordt de bovenkant niet te donker.
- Laat het brood na het bakken volledig afkoelen.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 sneetje (1/12 van het brood)
- Calorieën: 247
- Vetten: 21,8
- Koolhydraten: 1,4
- Vezels: 3,8
- Eiwitten: 9,6