Ingrediënten
Schaal
- 220 gr extra fijne amandelmeel
- 30 gr kokosmeel
- 1/2 el psyllium vezels
- 2–3 el speculaaskruiden
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
- 4 eieren (M)
- 1 tl vanille extract
- 85 gr erythritol
- 160 gr roomboter, ongezouten
Spijs:
- 190 gr amandelmeel
- 1 ei (M)
- citroensap van 1/2 citroen
- 80 gr erythritol
Bereidingswijze
- Meng in een grote kom het amandelmeel, kokosmeel, psyllium, speculaaskruiden, bakpoeder en zout goed door elkaar. Meng in een andere kom met een garde de eieren, vanille extract en erythritol. Voeg vervolgens het eimengsel en de zachte boter toe aan het meel en kneed dit tot een smeuïg deeg.
- Dek met behulp van huishoudfolie het deeg af en laat minimaal een uur rusten in de koelkast. Maak vervolgens het spijs door een ei lost te kloppen en te mengen met het amandelmeel, citroensap en erythritol. Draai het spijs in huishoudfolie tot een lange rol en laat minimaal 2 uur of een hele nacht in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Haal vervolgens het deeg uit de koelkast en verdeel in twee ballen. Pak twee vellen bakpapier en plaats een deegbal tussen de twee vellen. Rol het deeg met een deegroller uit tot de grootte van de vierkante bakvorm (22×22 cm). Doe hetzelfde met de andere deegrol. Bekleed de bakvorm met bakpapier en voeg een lap uitgerold deeg toe aan de vorm en druk voorzichtig aan. Pak dan het amandelspijs uit de koelkast en rol dit ook uit tot grootte van de vierkante bakvorm. Leg de spijs bovenop de het deeg in de bakvorm en dek af met het tweede deel van het deeg.
- Voeg ten slotte amandelen toe en besmeer de bovenkant van het deeg met een geklutst ei. Bak de gevulde speculaas 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het gevulde speculaas na het bakken goed afkoelen. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 stukje
- Calorieën: 167
- Vetten: 15,3
- Koolhydraten: 1,3
- Vezels: 2,4
- Eiwitten: 4,8