Ingrediënten
Schaal
- 1 bol buffelmozzarella (125 gr)
- 1 tomaat
- 250 gr (portobello) champignons
- 1 el olijfolie
- 1 el roomboter
- 6 eieren (m)
- verse basilicum
- balsamico-azijn (crema) (optioneel)
- verse bieslook (optioneel)
- zout en peper
Bereidingswijze
- Snijd de mozzarella en tomaat in mooie plakjes. Leg de plakjes tomaat en mozzarella om en om op de borden, zodat ze mooi op elkaar liggen, zoals op de foto.
- Snijd de champignons in vieren of de portobello in plakjes. Verwarm een koekenpan met olijfolie boven een middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en kruid met zout en peper. Bak de champignons rondom gaar. Verdeel na het bakken over de 2 borden.
- Maak de pan schoon en droog af. Kluts in een bakje de eieren los. Verwarm de roomboter in de schoongemaakte koekenpan boven een laag vuur. Schenk het ei in de pan en roer voortdurend, zodat het niet aan de pan gaat kleven.
- Blijf roeren en bakken, totdat het ei de gewenste structuur heeft bereikt. Dit kan fluffy en vochtig zijn of wat meer doorgebakken als je dat lekker vind. Breng het ei op smaak met zout en peper.
- Verdeel het roerei over de 2 borden en garneer evt. met bieslook. Verdeel ook de basilicum blaadjes over de mozzarella en besprenkel evt. met wat crema balsamico.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 416
- Vetten: 31,7
- Koolhydraten: 2
- Vezels: 2,3
- Eiwitten: 29,9