Ingrediënten
Schaal
- 2 uien
- 1 el roomboter
- zout en peper
- 250 gr amandelmeel
- 15 gr psylliumvezels, grof of 8 gram psylliumpoeder
- 5 gr arrowroot
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl zout
- 450 gr cottage cheese, op kamertemperatuur
- 100 gr Griekse yoghurt (10%), op kamertemperatuur
- 3 eieren (M)
- 100 gr extra belegen kaas of oude kaas (geraspt)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-en onderwarmte) of heteluchtoven op 170 graden.
- Snijd de uien in halve ringen.
- Verhit een scheutje olie of roomboter in een grote koekenpan of hapjespan. Bak de uien met een snuf zout en een snuf versgemalen zwarte peper. De uien mogen redelijk stevig blijven. Bak ze dus niet te lang en niet op al te hoog vuur. Ze hoeven niet bruin te kleuren.
- Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar in een kom. Meng in een andere kom de cottage cheese, yoghurt en eieren met een elektrische mixer door elkaar.
- Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng dit met een spatel, totdat alles goed is gemengd.
- Bekleed een bakblik van 25 cm met een vel bakpapier. Schep het beslag in het blik en druk goed aan. Verdeel de uien over het brood en bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak het cottage cheese brood ca. 1 uur in de voorverwarmde oven. Dek eventueel na 30 minuten bakken af met aluminiumfolie als de kaas te donker wordt. Is het brood nog niet helemaal gaar? Bak het dan nog 10 minuten extra. Laat daarna volledige afkoelen op een koelrek.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 sneetje (1/12 van het brood)
- Calorieën: 229
- Vetten: 17,5
- Koolhydraten: 2,3
- Vezels: 3,5
- Eiwitten: 14