Ingrediënten
Schaal
- 140 gr geraspte mozzarella
- 110 gr geraspte cheddar kaas
- 55 gr geraspte kaas naar keuze (Beemster)
- 6 el amandelmeel
- 3 el kokosmeel
- 1 middelgroot losgeklopt ei
- 4 el boter
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1/2 tl gedroogde peterselie
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/4 tl zout
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 1/4 tl oregano
- 1/8 tl verse zwarte peper
Bereidingswijze
- Doe de geraspte mozzarella kaas 25 seconde in de magnetron totdat het een gesmolten bal kaas vormt. Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden Celsius.
- Meng in een grote kom de amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, 2 eetlepels boter, knoflookpoeder, zout, ei, peterselie en peper. Plaats na het mengen het natte deeg op een grote snijplank. Meng hierop de gesmolten mozzarella met het natte deeg door het goed door elkaar te kneden. Doe dit 3-4 minuten totdat het goed gemengd is.
- Pak nu een bakplaat en doe hier een vel bakpapier op. Rol het deeg met een deegroller tot een grote cirkel en plaats de cirkel op het bakpapier. Besprenkel met olijfolie en bak 8 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de korst bruin en knapperig is.
- Haal het brood na 8 minuten uit de oven. Meng vervolgens in een magnetronbestendige kom de resterende 2 eetlepels boter met het teentje knoflook. Doe dit 45 seconde in de magnetron. Roer nog even goed en besprenkel de knoflookboter over het kaasbrood.
- Strooi vervolgens de oregano, cheddar kaas en de geraspte kaas naar keuze over het kaasbrood. Bak het brood nog eens 7 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het kaas boven op het brood gesmolten is. Snijd het kaasbrood in stukjes en serveer.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/5
- Calorieën: 396
- Vetten: 29,4
- Koolhydraten: 7,6
- Eiwitten: 16,5