Ingrediënten
Schaal
- 100 gr sesamzaad
- 75 gr lijnzaad
- 75 gr zonnebloempitten
- 7 gr psyllium vezels
- 20 gr geraspte parmezaanse kaas
- 30 gr geraspte kaas
- 2 eieren
- 125 ml water
- zeezout naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Meng vervolgens in een grote kom alle ingrediënten en laat het deeg 5 minuten rusten. Pak vervolgens een bakplaat en bekleed deze met een vel bakpapier. Verspreid het deeg over de bakplaat en vorm m.b.v. een spatel een grote rechthoek.
- Bestrooi het deeg met een beetje zeezout en schuif het in de oven. Bak het knäckebröd vervolgens 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verlaag de oventemperatuur naar 140 graden en haal de bakplaat uit de oven. Snijd het knäckebröd in 12 evengrote crackers en bak dan nog eens 35-40 minuten op 140 graden.
- Doe de ovendeur na het bakken open en laat het knäckebröd minimaal 30 minuten in de oven afkoelen. Serveer de crackers met zoet of hartig beleg. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 cracker
- Calorieën: 148
- Vetten: 12,1
- Koolhydraten: 1,2
- Vezels: 3,0
- Eiwitten: 7,4