Ingrediënten
Schaal
- 1/2 courgette of 150 gr courgette spaghetti
- 35 gr prei
- 1/2 stengel bosui
- peper en zout
- 1/2 tl vadouvan
- 1 tot 2 el olijfolie
- 2 eieren (M)
- 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1/2 el verse peterselie
Bereidingswijze
- Rasp de courgette en snij de prei fijn. Snijd de bosui in dunne plakjes en meng alles samen in een kom. Voeg peper, zout en vadouvan toe.
- Verwarm een kleine koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg wat olie toe en vervolgens de groenten. Roerbak 5 minuten en vorm een cirkel van de groente. Maak 2 kleine holletjes in de groente en breek daar de eieren in.
- Breng op smaak met zout en peper en bestrooi wat Parmezaanse kaas over de groente en eieren. Bak een paar minuten boven laag vuur, totdat de eieren naar wens gebakken zijn.
- Leg op een bord en garneer met wat verse peterselie.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie
- Calorieën: 367
- Vetten: 27,1
- Koolhydraten: 4,8
- Vezels: 2,4
- Eiwitten: 24,4