Ingrediënten
Schaal
Bodem
- 40 gr amandelmeel
- 40 gr eiwitpoeder (vanille)
- 2 el gebroken lijnzaad
- 2 el kokosrasp
- 1 tl kaneel
- snufje zout
- 2 el collageen (optioneel)
- 30 gr kokosolie
- 2 el Sukrin Gold Siroop
Vulling
- 300 gr kokosyoghurt (17% vet)
- 2 el erythritol poedersuiker
- 1 tl citroensap
- 2 gr agar agar
- 75 ml water
Topping
- 100 gr verse aardbeien
- erythritol poedersuiker
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175°C. Bekleed de bodem van 2 springvormen (10-12 cm) met bakpapier en vet de randen met kokosolie.
- Voeg de droge ingrediënten voor de bodem toe aan een kom en meng deze goed door elkaar. Smelt vervolgens de kokosolie en spatel dit samen met de Gold siroop door het meel.
- Verdeel het deeg over de bodem van de 2 springvormen en druk goed aan. Bak de bodem 12 tot 14 minuten in de voorverwarmde oven. Laat na het bakken goed afkoelen.
- Ga ondertussen door met de vulling. Meng hiervoor in een kom de yoghurt, erythritol poedersuiker en citroenrasp goed door elkaar.
- Voeg het water en de agar agar toe aan een steelpannetje en breng aan de kook. Laat dit 4 minuten boven een laag vuur zachtjes koken. Laat het daarna kort afkoelen.
- Voeg het agar agar mengsel in delen toe aan de yoghurt. Doe dit onder voortdurend roeren, zodat er geen klontjes ontstaan. Verdeel de vulling over de 2 springvormen en zet in de koelkast.
- Laat de taartjes minimaal 3 uur opstijven in de koelkast en snijd voor het serveren de verse aardbeien in schijfjes. Voeg dit toe aan de taartjes en garneer met wat ery poedersuiker. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 ontbijttaartje
- Calorieën: 693
- Vetten: 58,8
- Koolhydraten: 8,8
- Vezels: 8,4
- Eiwitten: 24,8