Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pompoenbrood met pompoenpitten.

Koolhydraatarm pompoenbrood

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 85
  • Totale tijd: 100
  • Porties: 1 sneetje 1x
  • Categorie: Ontbijt, Snacks

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Schil de flespompoen en snijd in stukjes. Breng een pan met een laagje water aan de kook en voeg de pompoen toe. Kook de pompoen in 15-20 minuten gaar en giet af.
  2. Laat even afkoelen, dep droog en pureer dan tot een gladde puree met de staafmixer of in een keukenmachine. Weeg 330 gram af en gebruik wat je overhoudt eventueel voor pompoenpannenkoekjes.
  3. Doe het chiazaad met het water in een bakje en roer tussendoor een keer. Laat het chiazaad het gehele water opnemen. Verwarm ondertussen de heteluchtoven voor op 180 graden.
  4. Doe de eieren in een keukenmachine of in een kom met een elektrische mixer stijf. Voeg het chiazaad-mengsel, amandelmelk, appelazijn en vanille-extract toe aan de eieren en mix goed.
  5. Voeg de pompoenpuree toe en meng nogmaals. Doe de droge ingrediënten erbij en meng tot een egaal beslag.
  6. Bekleed een bakblik met bakpapier en schenk het beslag over in het bakblik. Strijk glad en strooi de pompoenpitten er overheen. Zet het pompoenbrood in de oven voor ongeveer 55 minuten op 180 graden en dan nog 10 minuten op 160 graden. (Elke oven is anders dus controleer even tussendoor).
  7. Haal het pompoenbrood uit de oven en laat even afkoelen. Snijd in plakken en serveer met boter, notenpasta of kaas.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 sneetje (1/12 van het brood)
  • Calorieën: 161
  • Vetten: 12,1
  • Koolhydraten: 2,5
  • Vezels: 4,9
  • Eiwitten: 8