Heerlijk brood gemaakt van amandelmeel, banaan, ei en speculaas kruiden!

Koolhydraatarm speculaasbrood

Het is weer bijna zover: Sinterklaas komt eraan!

Het is over minder dan een maand alweer Sinterklaas! Bij dit gezellige feest hoort natuurlijk iets lekkers. Wij van Lowcarbchef.nl gaan daarom de komende weken heerlijke koolhydraatarme Sinterklaas recepten met jullie delen. We beginnen de reeks met een koolhydraatarm speculaasbrood! Dit is een heerlijk zoet brood gemaakt van amandelmeel, kokosmeel, eieren, banaan en natuurlijk heel veel koek & speculaas kruiden. Na het maken van dit recept heb je niet alleen een lekker zoet brood, maar ook een heerlijke speculaas geur in huis!

Het brood blijft enkele dagen goed in de koelkast. Ook is het mogelijk om het brood in plakjes te snijden en in te vriezen. Op deze manier kan je elke dag genieten van een sneetje speculaasbrood. Van welke Sinterklaas lekkernijen zien jullie graag een koolhydraatarme versie? Laat het ons weten door onderaan de pagina een reactie te plaatsen.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijk brood gemaakt van amandelmeel, banaan, ei en speculaas kruiden!

Koolhydraatarm speculaasbrood

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.3 sterren uit 4 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 55 minutes
  • Porties: 13 sneetjes 1x
  • Categorie: Ontbijt, Snacks

Ingrediënten

Schaal
  • 150 gr amandelmeel
  • 3 tl kokosmeel
  • 1 tl geraspte kokos
  • 3 tl koek & speculaas kruiden
  • 2 tl kaneel
  • 3 el Sukrin Gold
  • 1 tl bakpoeder
  • handjevol gemengde noten
  • 3 middelgrote eieren
  • 1 banaan
  • scheutje melk
  • handjevol amandelschaafsel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng in een grote kom de amandelmeel, kokosmeel, geraspte kokos, Sukrin Gold, speculaas kruiden, kaneel en bakpoeder. Snijd vervolgens de noten in kleinere stukken en voeg dit doe aan de kom.
  2. Prak vervolgens op een groot bord de banaan fijn. Meng in een schone kom de eieren, banaan en melk. Klop dit met een garde tot een geheel. Voeg het eimengsel dan al roerend toe aan het meelmengsel.
  3. Bekleed tenslotte een cakevorm met bakpapier. Voeg het beslag toe aan de cakevorm en verdeel het gelijkmatig. Bestrooi met amandelschaafsel en zet de vorm in de oven. Bak het speculaasbrood 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 sneetje
  • Calorieën: 116
  • Vetten: 9,0
  • Koolhydraten: 3,8
  • Eiwitten: 4,6
Heerlijk brood gemaakt van amandelmeel, banaan, ei en speculaas kruiden!

9 Reacties

  1. Makkelijk te maken en smaakt goed. Ook goedgekeurd door de kinderen.






    Reageer
  2. Het recept x2 gedaan met 3 kleine rijpe banaantjes.
    Langzaam gaar laten worden.
    Heerlijk zacht en smeuïge cake/brood.
    Dit recept ga ik zeker nog eens maken!!






    Reageer
  3. Verrukkelijk en inderdaad totaal niet droog! Gewoon volgens recept gemaakt op 40 minuten en 170 graden

    Reageer
  4. Gisteravond gemaakt. Wat ontzettend lekker! Echt niet droog. Deze ga ik vaker bakken!!

    Reageer
  5. Gemaakt met de tip uit het voorgaande bericht. Goed gelukt en erg lekker.






    Reageer
  6. Hay Quint, ik heb het brood op 140 graden voor 40 minuten gebakken.

    Gr. Marielle

    Reageer
  7. Het recept is een goed begin, zelf heb ik het een en ander eraan veranderd. En de bak tijd ook even aangepast. ( aangezien de vorige recensie ). Deze is heerlijk zacht en vol van smaak. Ik ben om!






    Reageer
  8. Heb het brood vanmorgen gemaakt. Het is flets van smaak en structuur is erg droog. Mis de roomboter in het deeg. Geen aanrader helaas.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*