Ingrediënten
Schaal
- 150 gr amandelmeel
- 3 tl kokosmeel
- 1 tl geraspte kokos
- 3 tl koek & speculaas kruiden
- 2 tl kaneel
- 3 el Sukrin Gold
- 1 tl bakpoeder
- handjevol gemengde noten
- 3 middelgrote eieren
- 1 banaan
- scheutje melk
- handjevol amandelschaafsel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng in een grote kom de amandelmeel, kokosmeel, geraspte kokos, Sukrin Gold, speculaas kruiden, kaneel en bakpoeder. Snijd vervolgens de noten in kleinere stukken en voeg dit doe aan de kom.
- Prak vervolgens op een groot bord de banaan fijn. Meng in een schone kom de eieren, banaan en melk. Klop dit met een garde tot een geheel. Voeg het eimengsel dan al roerend toe aan het meelmengsel.
- Bekleed tenslotte een cakevorm met bakpapier. Voeg het beslag toe aan de cakevorm en verdeel het gelijkmatig. Bestrooi met amandelschaafsel en zet de vorm in de oven. Bak het speculaasbrood 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 sneetje
- Calorieën: 116
- Vetten: 9,0
- Koolhydraten: 3,8
- Eiwitten: 4,6