Ingrediënten
Schaal
- 2 blikjes (800 ml) volvette kokosmelk
- 250 ml slagroom (35% vet)
- 40 gr Steviala Kristal of 65 gr Erythritol
- 1 tl vanille aroma
- snufje zout
Bereidingswijze
- Zet de blikjes volvette kokosmelk minimaal 3 uur in de koelkast, bij voorkeur een gehele nacht. Voeg vervolgens de gekoelde kokosmelk toe aan een grote kom. Pak een handmixer en klop de kokoscrème in de kom romig en luchtig.
- Doe nu de slagroom in een andere kom en klop met een handmixer of een garde op hoge snelheid, tot de slagroom stijf is. Stop af en toe even als de slagroom dik wordt en controleer even of hij al goed is. Roer tenslotte voorzichtig de zoetstof, vanille aroma en zout door de slagroom.
- Roer nu voorzichtig de opgeklopte slagroom door de opgeklopte kokoscrème. Proef even en voeg indien nodig meer zoetstof toe. Schep vervolgens het mengsel in een cakevorm of broodvorm en doe het ijs in de vriezer.
- Haal het ijs na minimaal 5 uur uit de vriezer en verdeel in 8 porties. Eet smakelijk! Haal het ijs 30 minuten voor het serveren uit de vriezer, zodat je het gemakkelijker kan opscheppen.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie
- Calorieën: 266
- Vetten: 28,1
- Koolhydraten: 2,5
- Eiwitten: 0,9