Chiapudding gemaakt met aardbeien.

Koolhydraatarme aardbeien chiapudding

Tijdens een koolhydraatarm dieet of eetstijl is het belangrijk om voldoende eiwitten en gezonde onverzadigde vetten te eten. Ze geven het lichaam energie en zorgen voor een verzadigd gevoel. Voor het ontbijt zie je daarom vaak koolhydraatarme recepten met eieren als basis, maar wat als hartige ontbijtjes niet echt jouw ding zijn? Hier komt de chiapudding om de hoek kijken als een fantastisch alternatief dat zowel eiwit- als vetrijk is. Met de heerlijk zoete smaak van aardbeien zet je in een handomdraai een compleet smakelijk zoet ontbijt op tafel.

Hoe maak je een lekkere chiapudding?

Voor dit recept gebruiken we kokosmelk en yoghurt als basis. Het chiazaad neemt van zichzelf veel vocht op waardoor er een pudding structuur ontstaat. We zijn ook een grote fan van eiwitpoeder omdat het een gemakkelijke manier is om extra eiwitten aan je ontbijt toe te voegen. Daarnaast geeft de eiwitpoeder die we gebruiken een vanillesmaak af dat dit ontbijtje extra smaak geeft.

De makkelijkste manier om een chiapudding in combinatie met fruit te maken, is door alles in een blender te doen en samen te mengen tot een geheel. Het chiazaad geeft door ze te vermalen sneller zijn verdikking af waardoor er een pudding ontstaat. Hierdoor hoef je hem ook minder lang te laten staan om te wachten tot het vocht is opgenomen. Je kunt de chiapudding alsnog de avond ervoor bereiden en de dag erna opeten.

Tips

Top de chiapudding af met wat yoghurt en verse aardbeien voor extra smaak en structuur. We gebruiken zelf ook nog wat pecannoten, maar deze kun je ook vervangen door bijvoorbeeld walnoten, of weglaten. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ontbijt recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chiapudding gemaakt met aardbeien.

Koolhydraatarme aardbeien chiapudding

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 5
  • Totale tijd: 125
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

Schaal

Chiapudding

  • 25 gr chiazaad
  • 1 el eiwitpoeder, vanille
  • 70 gr aardbeien (vers of diepvries)
  • 125 ml kokosmelk, 17% vet
  • 50 ml volle yoghurt
  • 2 el water
  • zoetstof erythritol (optioneel)

Topping

  • 3 aardbeien
  • 2 el volle yoghurt

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de chiapudding in een blender of keukenmachine goed door elkaar. Proef de pudding en voeg eventueel wat zoetstof naar smaak toe.
  2. Schenk de pudding over in een glazen potje of bakje en zet minimaal 2 uur in de koelkast of het liefst een hele nacht.
  3. Haal de chiapudding uit de koelkast. Top af met yoghurt, aardbeien en wat pecannoten.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 435
  • Vetten: 33,8
  • Koolhydraten: 10,8
  • Vezels: 12,1
  • Eiwitten: 16,6

 

Chiapudding gemaakt met aardbeien.

1 reactie

  1. Wat een lekker en makkelijk recept!
    Heb hem nu al 3x gemaakt de avond van te voren, en zelfs zonder zoetstof is ‘ie lekker zoet.
    Bedankt 😃






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*