Heerlijke cupcakes gemaakt van ei, aardbeien en zoetstof.

Koolhydraatarme aardbeien cupcakes

Een lekkere koolhydraatarm snack, aardbeien cupcakes!

Deze aardbeien cupcakes zijn gemakkelijk te bereiden en hebben een frisse en zoete smaak. De cupcakes zijn gemaakt van amandelmeel, aardbeien, ei, kokosmeel en boter. Met dit recept maak je 4 cupcakes. Een cupcake met een portie slagroom bevat slechts 2,2 gr koolhydraten! De cupcakes zijn leuk om te serveren aan je visite bij een kopje koffie of thee. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijke cupcakes gemaakt van ei, aardbeien en zoetstof.

Koolhydraatarme aardbeien cupcakes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10 minutes
  • Kooktijd: 18 minutes
  • Totale tijd: 28 minutes
  • Porties: 4 muffins 1x
  • Categorie: Snacks

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Smelt de boter in een klein pannetje en doe dit in een middelgrote kom. Pureer vervolgens 100 gr aardbeien en voeg dit samen met de amandelmeel, kokosmeel, zoetstof, ei, bakpoeder, vanille aroma en zout toe aan de middelgrote kom. Roer in deze kom met een garde alles goed door elkaar.
  2. Pak dan 4 cupcake vormpjes en verdeel het beslag uit de kom over de vormpjes. Plaats de vormpjes op een ovenrek en bak 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Pureer ondertussen nog eens 50 gr aardbeien en zet dit opzij. Pak een grote kom en klop hierin de slagroom met een staafmixer stijf, totdat er pieken ontstaan. Meng dan de gepureerde aardbeien met een beetje zoetstof en spatel dit voorzichtig door de slagroom. Doe de slagroom in een spuitzak en plaats in de koelkast, totdat de cupcakes klaar zijn.
  4. Haal de aardbeien cupcakes na 18-20 minuten uit de oven en laat het even 10 minuten afkoelen. Garneer vervolgens de aardbeien cupcakes met een schijfje aardbeien en wat slagroom!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 muffin
  • Calorieën: 182
  • Vetten: 17,0
  • Koolhydraten: 2,2
  • Eiwitten: 2,3
Heerlijke cupcakes gemaakt van ei, aardbeien en zoetstof.

2 Reacties

  1. Heb ze gemaakt ze zijn lekker dat ga vaker maken






    Reageer
  2. Ik had ze gemaakt met frambozen en ipv vanille aroma had ik rum aroma gebruikt …en het was echt heeel lekker 😋

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*