Ingrediënten
Schaal
- 2 el boter
- 250 gr aardbeien
- 30 gr amandelmeel
- Steviala naar smaak
- 1 el kokosmeel
- 1 middelgroot ei
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl vanille aroma
- snufje zout
- 120 ml slagroom
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Smelt de boter in een klein pannetje en doe dit in een middelgrote kom. Pureer vervolgens 100 gr aardbeien en voeg dit samen met de amandelmeel, kokosmeel, zoetstof, ei, bakpoeder, vanille aroma en zout toe aan de middelgrote kom. Roer in deze kom met een garde alles goed door elkaar.
- Pak dan 4 cupcake vormpjes en verdeel het beslag uit de kom over de vormpjes. Plaats de vormpjes op een ovenrek en bak 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Pureer ondertussen nog eens 50 gr aardbeien en zet dit opzij. Pak een grote kom en klop hierin de slagroom met een staafmixer stijf, totdat er pieken ontstaan. Meng dan de gepureerde aardbeien met een beetje zoetstof en spatel dit voorzichtig door de slagroom. Doe de slagroom in een spuitzak en plaats in de koelkast, totdat de cupcakes klaar zijn.
- Haal de aardbeien cupcakes na 18-20 minuten uit de oven en laat het even 10 minuten afkoelen. Garneer vervolgens de aardbeien cupcakes met een schijfje aardbeien en wat slagroom!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 muffin
- Calorieën: 182
- Vetten: 17,0
- Koolhydraten: 2,2
- Eiwitten: 2,3