Ingrediënten
Schaal
- 45 ml kokosolie
- 125 gr aardbeien
- 100 gr amandelmeel
- 40 gr hazelnootmeel
- 50 gr erythritol
- 30 gr eiwitpoeder vanille, ongezoet
- 1,5 tl bakpoeder
- 0,5 tl kaneel
- snufje zout
- 2 eieren
- 50 tot 100 ml amandelmelk
- volle yoghurt (topping)
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Smelt de kokosolie in een pannetje en laat daarna even afkoelen.
- Snijd de aardbeien in vieren en verwijder het kroontje. Meng vervolgens in een grote kom alle droge ingrediënten goed door elkaar.
- Doe de eieren in een keukenmachine of gebruik een elektrische mixer op ze luchtig op te kloppen. Roer de amandelmelk en kokosolie door de eieren.
- Voeg het eimengsel toe aan het meel en schep/mix tot een luchtig beslag. Is het deeg te stug, voeg dan nog een scheut amandelmelk toe. Roer voorzichtig de aardbeien door het beslag en vet de muffinvorm (8 stuks) of papiertjes in.
- Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de muffins 20 tot 22 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een prikker of ze gaar zijn. Serveer de muffins met yoghurt en aardbeien!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 muffin (1/8 van het totaal)
- Calorieën: 191
- Vetten: 16,9
- Koolhydraten: 2,8
- Vezels: 1,9
- Eiwitten: 7,9