Een lekker koolhydraatarm nagerecht of snack, suikervrije almond magnums!
Op een warme Zomerse dag is niets lekkerder dan een ijsje. De voorkeur gaat dan natuurlijk uit naar magnum. Helaas zit er in een magnum uit de supermarkt veel suiker. Gelukkig hebben wij hier een oplossing voor. Een zelfgemaakte koolhydraatarme en suikervrije magnum met amandelstukjes! Een echte almond magnum dus! Let op: de ijsjes zijn suikervrij, maar wel hoog in calorieën. Het is dus niet de bedoeling dat je meer dan twee ijsjes op een dag eet. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats een reactie als je vragen hebt over het recepten.
PrintKoolhydraatarme almond magnums
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 180
- Totale tijd: 3 hours 10 minutes
- Porties: 6 magnums 1x
- Categorie: Dessert, Snacks
Ingrediënten
Schaal
- 200 ml slagroom
- 50 gr pindakaas
- 85 gr pure chocolade, 85% cacao
- 1 vanillestokje
- 45 gr Sukrin Icing
- 60 ml amandelmelk
- 20 gr amandelen, in stukjes gehakt
Bereidingswijze
- Pak een grote kom en klop hierin de slagroom met een elektrische mixer stijf. Voeg wanneer de slagroom bijna stijf is de Sukrin Icing toe. Voeg dan de pindakaas en amandelmelk toe en roer dit voorzichtig door de slagroom.
- Plaats dan het vanillestokje op een snijplak of bord en snijd het stokje in de lengte open met een scherp mes. Vouw vervolgens het stokje open. Je ziet binnen in het stokje allemaal kleine zwarte zaadjes. Neem nu een kleine lepel of een bot mes en schraap het vanillemerg (de kleine zwarte zaadjes) eruit en voeg deze toe aan de slagroom.
- Roer alles nog eens goed door elkaar en verdeel het slagroom mengsel over 4-6 ijsvormpjes, afhankelijk van de grootte van je vormpjes. Doe een stokje in de ijsjes en plaats in de vriezer voor minimaal 3 uur.
- Smelt de chocolade au-bain marie wanneer de ijsjes hard zijn. Haal wanneer de chocolade is gesmolten de ijsjes uit de vormpjes. Dit kan je doen door wat koud water over de vormpjes te laten stromen. Plaats de fijngehakte amandelen op een bord. Dip vervolgens de ijsjes in de chocolade en dan in de fijngehakte amandelen. Even laten uitharden in de vriezer en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 magnum
- Calorieën: 254
- Vetten: 23,5
- Koolhydraten: 3,3
- Eiwitten: 4,1
Heel lekker! Geen zin in gehannes met gesmolten chocolade, dus ik heb de reep in kleine stukjes gehakt met de blender en door de slagroom geroerd. Geeft een stracciatella effect. Volgende keer ook eens met amandel pasta proberen.
Klinkt super lekker zou dit ook met kokosmelk kunnen?
Hi Mandy,
Je kunt de magnums ook met kokosmelk maken :). Veel succes!
Gr,
Quint
Dit is echt een aanrader . En als je geen zin hebt in chocolade geknoei doe je alleen het ijs in bekertjes maken .
Ik heb het gemaakt, errug lekker ;). Wel even een gedoetje om de chocolade op het ijs te krijgen en dan snel de noten maar dat is even een handigheid er in krijgen denk ik.
hallo Quint,
super leuk recept maar ik vroeg mezelf af of je ook gewone volle melk kan pakken in plaats van amandelmelk.
Beste Irene,
Je kunt zeker ook volle melk gebruiken in plaats van amandelmelk :).
Groet,
Quint
Ik heb de pindakaas vervangen door 100% amandelpasta, en bij de chocolade had ik de (Pecan)noten meteen toegevoegd, en een klein beetje olie erbij gedaan om het net wat vloeibaarder te maken zodat de chocolade er wat mooier omheen komt. Leuk en lekker recept!