Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme almond magnums

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 180
  • Totale tijd: 3 hours 10 minutes
  • Porties: 6 magnums 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

Schaal
  • 200 ml slagroom
  • 50 gr pindakaas
  • 85 gr pure chocolade, 85% cacao
  • 1 vanillestokje
  • 45 gr Sukrin Icing
  • 60 ml amandelmelk
  • 20 gr amandelen, in stukjes gehakt

Bereidingswijze

  1. Pak een grote kom en klop hierin de slagroom met een elektrische mixer stijf. Voeg wanneer de slagroom bijna stijf is de Sukrin Icing toe. Voeg dan de pindakaas en amandelmelk toe en roer dit voorzichtig door de slagroom.
  2. Plaats dan het vanillestokje op een snijplak of bord en snijd het stokje in de lengte open met een scherp mes. Vouw vervolgens het stokje open. Je ziet binnen in het stokje allemaal kleine zwarte zaadjes. Neem nu een kleine lepel of een bot mes en schraap het vanillemerg (de kleine zwarte zaadjes) eruit en voeg deze toe aan de slagroom.
  3. Roer alles nog eens goed door elkaar en verdeel het slagroom mengsel over 4-6 ijsvormpjes, afhankelijk van de grootte van je vormpjes. Doe een stokje in de ijsjes en plaats in de vriezer voor minimaal 3 uur.
  4. Smelt de chocolade au-bain marie wanneer de ijsjes hard zijn. Haal wanneer de chocolade is gesmolten de ijsjes uit de vormpjes. Dit kan je doen door wat koud water over de vormpjes te laten stromen. Plaats de fijngehakte amandelen op een bord. Dip vervolgens de ijsjes in de chocolade en dan in de fijngehakte amandelen. Even laten uitharden in de vriezer en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 magnum
  • Calorieën: 254
  • Vetten: 23,5
  • Koolhydraten: 3,3
  • Eiwitten: 4,1