Ingrediënten
Schaal
- 90 gr zachte ongezouten boter
- 150 gr amandelmeel
- 1/2 tl vanille aroma
- 1/2 tl amandel aroma
- 1 tl bakpoeder
- 12 amandelen
- 40 gr Steviala kristal
- 1 middelgroot ei
Bereidingswijze
- Klop met een garde de boter los in een middelgrote kom. Voeg vervolgens de helft van de amandelmeel, de Steviala kristal, het ei, vanille aroma, amandel aroma en bakpoeder toe aan de kom. Klop de inhoud van de kom vervolgens goed door elkaar zodat de ingrediënten goed mengen. Voeg tijdens het kloppen van het mengsel de rest van de amandelmeel toe. Dek de schaal af en laat het ongeveer een uur staan.
- Vorm van het deeg 12 balletjes. Plaats de balletjes op een ingevette bakplaat en druk ze plat. Doe nu op elk stukje deeg een amandel.
- Bak de koekjes op 170 graden voor 10 minuten tot de koekjes lichtbruin kleuren. Laat goed afkoelen voordat je de koekjes serveert!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 koekje
- Calorieën: 146
- Vetten: 14,4
- Koolhydraten: 1,8
- Eiwitten: 3,6