Heerlijke frisse koolhydraatarme cake met cranberries!
Een lekker koolhydraatarm nagerecht of snack, appel en cranberry cake. Deze cake is heerlijk om te eten als nagerecht of snack bij een kopje koffie of thee. Deze cake heeft een luchtige structuur en een heerlijke appelsmaak. Als je wat minder koolhydraten in de cake wilt hebben kan je de cranberries weglaten of vervangen door andere bessen of noten! Door het eiwitpoeder krijgt de cake een lekkere smaak en hoef je geen extra zoetstof toe te voegen. Plaats een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten. Tip: maak je cake nog lekkerder door er een beetje light slagroom en Walden Farms caramel siroop bij te serveren.
Benodigdheden:
– Amandelmeel
– Kokosmeel
– Vanille eiwitpoeder
– Cakevorm 25 cm
Koolhydraatarme appel en cranberry cake
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 45
- Totale tijd: 55 minutes
- Porties: 13 plakjes 1x
- Categorie: Dessert, Snacks
Ingrediënten
- 3–4 middelgrote eieren
- 350 gr appelmoes, zonder toegevoegd suiker
- 135 gr amandelmeel
- 2 el kokosmeel
- 45 gr vanille eiwitpoeder
- 1 1/2 tl bakpoeder
- 25 gr gedroogde cranberries
Bereidingswijze
- Warm de oven voor op 175 graden. Pak er vervolgens een kom bij en meng hierin de eieren, bakpoeder, appelmoes, amandelmeel, eiwitpoeder en kokosmeel. Roer de inhoud met een garde tot een glad beslag.
- Voeg na goed roeren de cranberries toe en roer deze door het beslag en zet dit op zij. Pak nu een cakevorm en vet deze goed in in met boter of olie. Schenk het beslag in de cakevorm en verspreid het goed. Bak de cake ongeveer 45 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat na het bakken goed afkoelen en snijd in 14 plakken.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 plakje
- Calorieën: 120
- Vetten: 7,3
- Koolhydraten: 5,9
- Eiwitten: 7,6
Kun je deze ook invriezen?
Hi Linda,
Je kunt de cake prima invriezen. Snijd hiervoor de cake eerst in plakjes en vries de plakjes per stuk in.
Gr,
Quint
Ziet er lekker uit, maar kan ik de appelmoes vervangen voor 2 of 3 appels in stukjes gesneden, ik vind dat het lekkerste aan een appelcake.
Of kom ik dan deeg-massa te kort, daar de appelmoes een behoorlijk deel is van het beslag?
Hi Erik,
De appelmoes geeft de cake een lekkere vochtige structuur wat je vaak mist bij koolhydraatarme cake recepten. Mijn advies is om de appelmoes niet te vervangen. Wel kun je extra stukjes appel toevoegen.
Groet,
Quint