Heerlijke koolhydraatarme appel-kaneel cake in plakjes gesneden.

Koolhydraatarme appel-kaneel cake met noten

Een lekker koolhydraatarm nagerecht of snack, appel-kaneel cake met noten. Dit is een heerlijk nagerecht of een lekkere snack voor bij een kopje koffie of thee. Na het maken van deze cake heb je niet alleen een lekkere snack, maar ook een heerlijke appel-kaneel geur in het huis. Deze koolhydraatarme appel-kaneel cake heeft een luchtige structuur en een heerlijke appel-kaneel smaak. Als je wat minder koolhydraten in de cake wilt hebben kun je de rozijnen weglaten of vervangen door ander fruit of noten! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Benodigdheden:
Om deze appel-kaneel cake met noten te maken heb je de volgende producten nodig. Klik op de linkjes om de producten in onze webshop Lowcarbcenter.nl te bekijken:
Amandelmeel
Steviala Kristal zoetpoeder
Cakevorm (25 cm)

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijke koolhydraatarme appel-kaneel cake in plakjes gesneden.

Koolhydraatarme appel-kaneel cake met noten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.5 sterren uit 8 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 50 minutes
  • Porties: 14 plakjes 1x
  • Categorie: Snacks

Ingrediënten

Schaal
  • 2 kleine zoete appels
  • 75 gr gemengde noten met rozijnen
  • 200 gr amandelmeel
  • 2 tl kaneel
  • 2 middelgrote eieren
  • 40 gr gesmolten roomboter of kokosolie
  • 40 gr Sukrin Gold
  • 1 tl bakpoeder
  • amandelschaafsel naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels en rasp deze boven een grote kom en voeg al roerend de kaneel toe. Hak vervolgens op een plank de gemengde noten met een mes in kleine stukken en doe dit in een andere kom. Voeg de amandelmeel, bakpoeder en Sukrin Gold toe aan de kom met de noten en roer alles goed door elkaar. Doe de inhoud van deze kom bij de geraspte appels en roer nog eens goed.
  2. Klop nu met een garde de eieren samen met de boter tot een glad mengsel. Doe de eieren bij het beslag en roer met een vork of lepel alles goed door elkaar.
  3. Pak er nu een cake vorm bij en leg hierin een vel bakpapier. Schep de cakemix op het bakpapier en verdeel gelijkmatig over de cakevorm. Garneer met amandelschaafsel en bak de appel-kaneel cake 45-50 minuten in de voorverwarmde oven.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakje
  • Calorieën: 147
  • Vetten: 12,8
  • Koolhydraten: 5,7
  • Eiwitten: 4,2
Heerlijke koolhydraatarme appel-kaneel cake in plakjes gesneden.

14 Reacties

  1. Hij ruikt lekkerder dan dat hij smaakt. Amandelmeel is niet mijn ding, hij was absoluut niet droog maar niet wat ik hoopte.






    Reageer
  2. Complimenten voor deze heerlijke cake, niet droog door de appel, iedereen smult ervan. Ik ga er weer eentje maken voor een vriendin. Bedankt voor het delen.






    Reageer
  3. Heerlijke cake. Door de geraspte appel zeker niet droog. Ik heb een klein bakblik gebruikt zodat de cake wat hoger is.






    Reageer
  4. Vandaag de cake gemaakt. Ik heb er al verschillende gemaakt, maar deze is werkelijk heel erg lekker. Gelukkig geen bijsmaakjes. Chapeau!
    Nog suggesties voor andere lekkernijen?






    Reageer
  5. Helaas, mislukt. Ik heb de appels niet door het deeg gedaan maar onderin de cakeblik. Hij zag er wel heerlijk uit, maar de cake zelf was heeeeeeel droog. Maar goed eigen schuld. Ik denk wanneer ik de appels er doorheen geraspt had…..

    Reageer
  6. Heerlijk! Deze cake ga ik vaker maken. I.p.v. zoetstof heb ik een scheutje honing toegevoegd.






    Reageer
  7. Echt een aanrader! Erg lekker!

    Reageer
  8. Vandaag voor het eerst gemaakt. Ik heb geen krenten of rozijnen gebruikt. Ik vind hem heerlijk! Hoe kan ik wat over is het beste bewaren? In of buiten de koelkast?






    Reageer
    • Hi Diana,

      Het liefst in de koelkast. Als je echt veel over hebt kun je het ook in plakjes invriezen!

      Groet,

      Quint

      Reageer
      • Ik ben eens benieuwd wat het verschil is tussen de diverse zoetstoffen die je gebruikt? In het ene recept is het een andere zoetstof dan in de andere. Ik wil nu bijv deze appelkaneel cake met noten maken maar ik heb alleen Sukrin+ in huis. Kan je dat ook gebruiken of moet het dan perse Steviala zijn?

        Gr. Karin

        Reageer
        • Hi Karin,

          Wij gebruiken vaak erythritol als zoetstof. In sommige oudere recepten hebben we Steviala Kristal gebruikt. Dit is een combinatie van erythritol en stevia. Sukrin+ is eigenlijk hetzelfde als Steviala Kristal, je kunt het dus 1 op 1 vervangen.

          Reageer
  9. Vandaag gemaakt. Ziet er goed uit en smaakt lekker. Wel blijft hij erg laag.

    Reageer
  10. Vandaag voor moederdag heeft mijn dochter deze cake voor me gebakken. Hij smaakte verrukkelijk. Lekker van smaak en fris en niet droog door de appeltjes.
    Gegeten in combi met een kopje koffie vanmorgen ?






    Reageer
    • Heerlijke cake.
      heb honing ipv zoetstof gebruikt en geen krenten en cocosvlokken ipv amandel voor garnering
      voor herhaling vatbaar
      dank je wel voor het recept






      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*