Ingrediënten
Schaal
Deeg
- 200 gr amandelmeel
- 60 gr erythritol
- 100 gr gesmolten roomboter
- 1 ei
- 1/2 tl vanille extract
- 1/4 tl zout
- 1/2 tl xanthaangom
- 1/4 tl kaneel
Vulling
- 1 Elstar appel
- 25 gr pecannoten
- 25 gr walnoten
- 20 gr erythritol
- 1,5 tl kaneel
Crumble
- 100 gr van het deeg
- 25 gr kokosmeel
- 1/4 tl kaneel
- 10 gr erythritol
Bereidingswijze
- Voeg alle ingrediënten voor het deeg toe aan een grote mengkom. Kneed vervolgens de inhoud van de kom met je handen tot een glad en egaal deeg/beslag. Vorm vervolgens een bal van het deeg en wikkel de bal in huishoudfolie. Laat de deegbal 1 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm na 45 minuten de heteluchtoven voor op 175 graden. Pak nu een springvorm (16 cm) en bekleed deze met bakpapier (ook de zijkanten). Snijd vervolgens de appel en noten in stukjes en voeg dit samen met de andere ingrediënten voor de vulling toe aan een grote kom. Meng dit goed door elkaar en zet de kom opzij.
- Pak nu het deeg uit de koelkast en leg 100 gram van het deeg apart voor de crumble. Leg het overige deeg vervolgens tussen twee vellen bakpapier en rol het met een deegroller uit tot ca. 1 cm dikte. Leg de lap deeg in de springvorm en druk het goed aan. Maak een opstaande rand van ca. 4 tot 5 cm hoog.
- Verdeel vervolgens de appel en noten vulling gelijkmatig over de bodem. Pak nu het apart gelegde deeg en voeg dit samen met de andere ingrediënten voor de crumble toe aan een kom. Meng de inhoud van de kom met een vork door elkaar om de crumble te vormen. Gebruik eventueel je handen om nog kleinere kruimels te vormen.
- Verdeel de crumble over de vulling en bak de appelkruimeltaart 20 minuten in de voorverwarmde oven. Dek de taart vervolgens af met aluminiumfolie en bak nog eens 20-25 minuten. Snijd na het bakken in 8 stukken en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 puntje (1/8)
- Calorieën: 319
- Vetten: 29,0
- Koolhydraten: 5,9
- Eiwitten: 9,1