Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Puntje koolhydraatarme appeltaart met toefje slagroom.

Koolhydraatarme appeltaart

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.4 sterren uit 11 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 1 hour
  • Porties: 8 puntjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks
  • Keuken: Nederlandse

Ingrediënten

Schaal

Bodem

Vulling

  • 3 Granny smith appels
  • 2 tl kaneel
  • 20 gr erythritol
  • 1/2 tl citroensap
  • 20 gr roomboter

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Kneed de ingrediënten voor de bodem goed door elkaar.
  2.  Bekleed een springvorm (18 cm) met bakpapier en vet de zowel het bakpapier en de zijkanten van springvorm in met boter. Verdeel het deeg over de springvorm en druk het goed aan met de achterkant van een lepel. Bak de bodem ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat deze daarna afkoelen.
  3. Schil ondertussen de appels en snijd deze in kleine plakjes. Doe de plakjes appel in een kom en voeg 1 tl kaneel, 10 gr erythritol en 1/2 tl citroensap toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar en voeg de appelplakjes toe aan de springvorm.
  4. Smelt vervolgens de boter in een pannetje of in de magnetron. Voeg de resterende 1 tl kaneel en 10 gr erythritol toe aan de boter en meng dit met een garde tot een geheel. Verdeel het boter mengsel over de appelplakjes in de springvorm.
  5. Bak de taart 20 minuten op 180 graden. Laat de taart na het bakken goed afkoelen en snijd deze vervolgens in 8 stukjes. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje
  • Calorieën: 236
  • Vetten: 20,5
  • Koolhydraten: 6
  • Eiwitten: 5,2