Ingrediënten
Schaal
- 2 eieren (M)
- 20 gr cacaopoeder
- 40 gr erythritol
- 225 gr roomboter
- 100 gr pure chocolade, 85% cacao
- 1/2 tl vanille extract
- 50 tot 70 kruidnoten volgens recept
Bereidingswijze
- Maak eerst de kruidnoten volgens het recept op onze website en laat die volledig afkoelen. Klop vervolgens de eieren, erythritol en vanille extract met een elektrische mixer ca. 5 minuten romig op.
- Smelt ondertussen de roomboter met de pure chocolade in een steelpannetje boven een laag vuur. Als alles is gesmolten zet je het vuur uit en laat je het even afkoelen.
- Voeg de cacaopoeder toe aan de eieren en mix dit goed door. Voeg vervolgens tijdens het mixen de gesmolten botermengsel toe.
- Breek nu de een deel van de kruidnoten door de helft en spatel dit in het chocolade beslag. Bekleed een cakevorm met bakpapier en schenk het chocolade beslag in de vorm. Verdeel de overige kruidnoten over de cake en zet de cake vervolgens een nachtje in de koelkast.
- Je haalt met gemak 24 porties uit de cake. Snijd de cake in 12 plakken en snijd deze weer door de helft. In de koelkast is de cake maximaal 3 tot 4 dagen houdbaar, je kunt de plakjes ook invriezen om ze langer te bewaren.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/2 plakje
- Calorieën: 154
- Vetten: 15,1
- Koolhydraten: 1,1
- Eiwitten: 2,6