Ingrediënten
Schaal
- 2 aubergines
- 2 teentjes knoflook
- 4 el citroensap
- 60 ml tahin
- 1/2 tl gemalen koriander
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- 30 ml olijfolie
- 3 el verse peterselie
- 1 tl zeezout
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Was de aubergines en prik met een vork gaten in de aubergines.
- Leg de aubergines op een bakplaat met bakpapier en bak ze 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de aubergines uit de oven en laat even afkoelen
- Snij het kopje van de aubergine en verwijder het vel. Trek het vruchtvlees wat uit elkaar en voeg de vulling toe aan de keukenmachine.
- Meng het vruchtvlees samen met de knoflook en 2 el citroensap tot een glad mengsel.
- Voeg de tahin en kruiden toe en meng goed. Druppel op het einde beetje bij beetje de olijfolie erbij.
- Breng op smaak met verse peterselie, peper, zout en extra citroensap. Schep de baba ganoush over in een schaaltje en serveer met verse peterselie en paprikapoeder.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
- Calorieën: 184
- Vetten: 15,3
- Koolhydraten: 5
- Vezels: 3,8
- Eiwitten: 4,7