Ingrediënten
Schaal
- 600 gr rundergehakt
- 1 kleine ui
- 1 middelgroot ei
- 1 teentje knoflook
- 1 gekruimelde biscuit
- zout en peper naar smaak
- 2–3 el barbecuesaus
- 4 plakjes belegen kaas
Bereidingswijze
- Pak een grote kom en doe hierin de 600 gr rundergehakt. Snijd daarna op een plank het uitje en het teentje knoflook in kleine stukjes. Doe het biscuitje in een boterhamzakje en sla het met je vuist of een ander voorwerp fijn.
- Voeg de gesneden ui, knoflook, het ei en de biscuit toe aan de kom en meng alles 5 minuten lang goed door elkaar. Voeg tijdens het mengen wat peper en zout naar smaak toe. Vorm van het gehakt vier mooie hamburgers en plaats deze op een bord. Dek het bord af en zet in de koelkast.
- Maak ondertussen de BBQ aan met behulp van aanmaakblokjes. Wanneer de kolen heet zijn, kan je de hamburgers uit de koelkast halen. Plaats de hamburgers indirect op de BBQ (niet direct op de kolen, maar daarnaast) en bak ze 15 minuten afgedekt. Haal de klep van BBQ na 15 minuten er af en draai de burgers even om en smeer ze in met een beetje barbecue saus. Bak de hamburgers dan nog eens 10 minuten en doe dan op elke hamburger een plakje kaas, en laat even op de BBQ liggen totdat de kaas is gesmolten. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 burger
- Calorieën: 353
- Vetten: 23,7
- Koolhydraten: 4,5
- Eiwitten: 31,5