Ingrediënten
Schaal
Crumble
- 30 gr pecannoten, ongebrand
- 35 ml kokosolie
- 65 gr amandelmeel
- 30 gr Lowcarbchef Maple Syrup
- 1 tl citroenrasp (bio citroen)
- 1 el kokosrasp
- snufje zout
Cake
- 3 eieren (M)
- 100 ml kokosmelk, 17% vet
- 50 ml amandeldrink, ongezoet (optioneel)
- 45 gr Lowcarbchef Maple Syrup
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl citroenrasp (bio citroen)
- 190 gr amandelmeel
- 45 gr kokosmeel
- 2 el kokosrasp
- snufje zout
- 2 tl bakpoeder
- 150 gr blauwe bessen
Witte chocolade laag
- 85 gr witte chocolade, suikervrij
- 1 el kokosolie
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden
- Hak de pecannoten in stukken en smelt de kokosolie voor de crumble. Meng de overige ingrediënten voor de crumble goed door elkaar in een kom en zet opzij.
- Meng de eieren in een keukenmachine schuimig. Voeg de kokosmelk, good good siroop, vanille-extract en de citroenrasp toe en meng tot een glad mengsel.
- Meng ondertussen het amandelmeel, kokosmeel, kokosrasp en snufje zout samen met het bakpoeder goed door elkaar.
- Voeg het meelmengsel toe aan het eimengsel en meng met een spatel goed door elkaar. Is het deeg te stug? Voeg dan 50 gr amandeldrink toe. Schep als laatst 50 gr blauwe bessen door het beslag.
- Bekleed een bakblik van 20 x 15 cm met bakpapier en schep hier het beslag in, strijk dit vervolgens glad. Verdeel de overgebleven blauwe bessen over het beslag en doe hier de crumble overheen.
- Bak de kruimeltaart 28 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Zie je dat de bovenkant te donker wordt, dek het bakblik dan de laatste minuten af met aluminiumfolie.
- Smelt ondertussen de witte chocolade samen met de kokosolie au bain-marie in een hittebestendige kom boven een steelpannetje met laagje kokend water.
- Verdeel de chocolade na het bakken over de cake en laat het helemaal afkoelen. Snijd in 12 stukken en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 stuk (1/12 van het totaal)
- Calorieën: 291
- Vetten: 23,8
- Koolhydraten: 5,4
- Vezels: 10,1
- Eiwitten: 8,7