Ingrediënten
Schaal
Blini’s
- 50 gr amandelmeel
- 1/4 tl wijnsteenbakpoeder
- 1/2 tl erythritol
- snufje zout
- 1 ei (M)
- 50 ml slagroom
- 10 gr gesmolten roomboter
- boter om in te bakken
Topping
- 125 gr zure room of kruidenroomkaas
- 100 gr gerookte zalm
- optioneel: verse bieslook of dille
Bereidingswijze
- Voeg alle ingrediënten (op kamertemperatuur) toe aan een mengkom. Mix vervolgens tot een romig geheel en laat 15 minuten rusten.
- Gebruik een koekenpan om de blini’s te maken. Voeg een beetje boter toe aan de pan en schep daarna met een lepel 5 of 7 rondjes in de pan. Bak de blini’s goudbruin en draai daarna om. Schep daarna op een bord om af te laten koelen.
- Herhaal stap 2, totdat je beslag op is en ongeveer 20 blini’s hebt gebakken.
- Leg op iedere blini een schepje zure room of kruidenroomkaa en een stukje zalm. Garneer met een beetje vers gesneden dille of bieslook.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 blini met zalm en roomkaas
- Calorieën: 58
- Vetten: 5
- Koolhydraten: 0,4
- Vezels: 0,3
- Eiwitten: 2,5