Ingrediënten
Schaal
- 600 gr bloemkoolroosjes
- 75 gr zongedroogde tomaten
- 1–2 teentjes knoflook, fijngeperst
- 1 el olijfolie
- 150 gr prei, fijngesneden
- zout en peper naar smaak
- snufje paprikapoeder
- snufje fijngemalen komijn
- 1 el citroensap
- 50 gr walnoten, in stukjes gehakt
- optioneel: feta kaas naar smaak
Bereidingswijze
- Pak een bakje met water en laat hierin de zongedroogde tomaten weken. Doe vervolgens de roosjes bloemkool in een keukenmachine en maal korrelig, net zoals echte couscous. Voeg citroensap toe aan de bloemkool en breng op smaak met peper, zout, komijn en paprikapoeder.
- Pak een middelgrote koekenpan en verwarm hierin een eetlepel olijfolie. Voeg de fijngeperste teentjes knoflook en de stukjes prei toe een bak deze een paar minuten boven een middelhoog vuur gaar.
- Pak ondertussen het bakje met zongedroogde tomaten en laat het water uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten vervolgens in kleine stukjes en voeg toe aan de koekenpan.
- Voeg vervolgens de bloemkool couscous en de walnoten toe aan de pan en bak deze gaar. Let goed op dat je het niet te lang bakt, want dan wordt het een pap. Verdeel over vier borden en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4
- Calorieën: 230
- Vetten: 14,5
- Koolhydraten: 12,5
- Eiwitten: 5,4