Ingrediënten
Schaal
- 100 gr bloemkoolrijst
- 100 ml kokosmelk (17% vet)
- 100 ml amandeldrink, ongezoet
- 1/2 el erythritol (optioneel)
- snufje zout
- 1 tl kaneel
- 1 schepje eiwitpoeder, vanille
- 1 el collageen (optioneel)
- 1 el gebroken lijnzaad
- 1 el lijnzaad, heel
- 1 el hennepzaad
- 50 gr verse aardbeien
- handje noten
- 1 el cacaonibs
Bereidingswijze
- Voeg de bloemkoolrijst, plantaardige melk, erythritol, snufje zout en kaneel toe aan een steelpannetje en breng aan de kook. Kook totdat de bloemkool gaar en zacht is, ongeveer 2 minuten.
- Haal de pan van het vuur en voeg al roerend een de collageen en eiwitpoeder toe. Mix goed, totdat er geen klontjes meer zijn van de poeders. Voeg dan ook de 2 soorten lijnzaad en het hennepzaad toe.
- Laat de pap even afkoelen en giet dan in een potje met deksel. Doe de deksel dicht en laat de pap een nachtje in de koelkast staan.
- Haal het potje de volgende ochtend uit de koelkast en serveer met gesneden verse aardbeien, gehakte noten en cacaonibs.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 schaaltje / potje
- Calorieën: 552
- Vetten: 34,6
- Koolhydraten: 10
- Vezels: 13
- Eiwitten: 34,8