Ingrediënten
Schaal
- 1 bloemkool
- 3 el olijfolie
- 2 el pesto
- 1 el Italiaanse kruiden
- 200 gr buffelmozzarella
- 100 gr cherrytomaten
- 1 tl oregano (gedroogd)
- 25 gr pijnboompitten
- 150 ml tomatensaus
- 1/2 tl knoflookpoeder
- zout en peper
- 10 gr verse basilicum
- handje rucola
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden. Pak de bloemkool en verwijder de bladeren (laat de stronk zitten, want anders valt de steak uit elkaar).
- Snijd 2 dikke plakken van de bloemkool en leg deze op de bakplaat. Smeer beide zijden in met olijfolie, peper, zout en Italiaanse kruiden. Leg ook de overige bloemkoolroosjes op de bakplaat met olijfolie en kruiden.
- Rooster de bloemkool 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. Draai halverwege het bakken even om.
- Snijd ondertussen de cherrytomaten in tweeën en laat de buffelmozzarella uitlekken. Haal de bloemkool na het bakken uit de oven en smeer in met pesto. Verdeel de mozzarella over de bloemkool en vervolgens de cherrytomaten. Garneer met wat oregano.
- Doe de bloemkool terug in de oven en bak nog eens 5 minuten, totdat de kaas is gesmolten.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pannetje boven een laag vuur. Verwarm de tomatensaus in een steelpannetje en breng deze op smaak met wat knoflookpoeder, peper en zout.
- Verdeel de saus over 2 borden en haal de bloemkool uit de oven. Verdeel de steaks en roosjes over de borden en garneer met pijnboompitten, verse basilicum en rucola. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 586
- Vetten: 47,9
- Koolhydraten: 13,2
- Vezels: 7,8
- Eiwitten: 22